Kayseri'deki birliğinden geçici görevle Hakkari'ye gönderilen Uzman Çavuş Nebi Eraslan, memleketi Osmaniye'nin Sumbas İlçesi'nde geçen pazar günü yapılan düğün törenine yetişemedi. Eşi Fidan Eraslan gelinlik giyip, damatsız olarak akrabalarıyla birlikte düğününü yaptı. Dün gece Sumbas İlçesi'nin Armağanlı Mahallesi'ne gelen Nebi Eraslan, eşini de yanına alarak bu sabah görev yeri olan Kayseri'deki evine gitti.

HELİKOPTERLE GİTTİ KAVUŞAMADI

Uzman Çavuş Nebi Eraslan'ın babası çiftçi 56 yaşındaki Salih Eraslan, yol güvenliği nedeniyle karayoluyla gelemeyen oğlunun, görev yaptığı Hakkari'den askeri helikopterle Elazığ'a, oradan da İstanbul aktarmalı olarak uçakla Adana'ya geldiğini söyledi. 3 yıllık uzman çavuş olan oğlunun görev yerinin Kayseri olduğunu ve geçici görevle Hakkari'ye gittiğini belirten Eraslan şunları anlattı:

"Oğlum geçici görevle Hakkari'de görev yapıyordu. Aralık ayına kadar orada kalacak. Düğünden önce evlerini Kayseri'de tutmuştuk. Daha önceden düğün davetiyelerini dağıttığımız için düğün merasimini ertelememeyi uygun gördük. Kendisi düğün günü telefonla arayıp, 'Ben varmışım gibi eğlenin, yokluğumu hissettirmeyin' dedi. Ama geldiğinde buruktu. Gelinin ailesiyle görüştüler, farklı bir merasim yapmamayı uygun gördük. Komutanları da kendisine üzüldüklerini, ama güvenlik gerekçesiyle gecikme olduğunu söylemişler. Askeri helikopterle göndererek mağduriyetini giderdiler. Kayseri'deki evlerine geçtiler. Önemli olan sağlıklı gelmesi. Küçüklükten beri askerlik hayali vardı. Sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri personeli oldu. Aralık ayına kadar Hakkari'de görevine devam edecek" diye konuştu.

Kayseri'ye giden Uzman Çavuş Nebi Eraslan ise asker olduğu için konuyla ilgili açıklama yapmadı.

MK,HB(OA/COŞ)