Kaza, bugün saat 00.30 sıralarında, Eski Çamlık Semti 5951 Sokak üzerindeki Tulumba Otobüs Durağı karşısında meydana geldi. Mardinli olan 7 çocuklu bir ailenin en küçük ferdi, Ulubey İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Eyüp Poyraz, annesi 54 yaşındaki Mevlüde Poyraz ve babası, 56 yaşındaki Şehabettin Poyraz ile bir akrabasının düğününe geldi. 

Yol kenarındaki geniş alanda yapılan akraba düğününü izleyen küçük Eyüp, İzmir Büyükşehir Belediyesi ulaşım kurumlarından ESHOT'a bağlı, Rasim Kısmetli  yönetimindeki 35 Y 2375 plakalıı belediye otobüsünün çarparnak altında kalması sonucu ağır yaralandı. Poyraz, yakınları tarafından İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne otomobille götürülürken, yolda öldü. Küçük çocuğu hastaneye yetiştirmek için çaba sarfeden yakınları, ölüm haberini üzerine yasa boğuldu. Mobilya imalatçısı baba Şehabettin ile ev hanımı anne Mevlüde Poyraz, güçlükle sakinleştirildi.

"ARKA TEKERLEĞİN ALTINDAN ALDIK"

Oğlunu kaybetmenin üzüntüsüyle konuşmakta güçlük çeken acılı baba Şehabettin Poyraz, şöyle dedi:

"Bir akrabamızın düğününe gelmiştik. Oğlum da yol kenarında düğünü izliyordu. Otobüs yavaşlasa,ı hiç bu kaza olmayacaktı. Acımız çok büyük. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın."

Kazanın olduğu yeri göstererek otobüs şoförüne tepki gösteren küçük Eyüp'ün yakınları ise, "Eğer otobüs şoförü buradaki düğün alanındaki kalabalığı görüp yavaş gitse, bu acıyı yaşamayacaktık. Otobüs şoförü, aracınaltında kalan çocuğu fark etmeyerek yoluna fren bile basmadan devam etti. Eyüp'ü otobüsün arka tekerleğinin altından çıkardık" dedi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖZALTINDA

Gözaltına alınarak Karabağlar Polis Merkezi'ne götürülen otobüs şoförü Kısmetli, ilk ifadesinde, çocukların yolda maytap patlattıklarını, bu sırada durduğunu ardından tekrar hareket edince kazanın meydana geldiğini söyledi.



DHA(KÖ/İD)