Eskiden geleneksel olan fakat neredeyse yarım asırdır yapılmayan düğün ciridi gösterisi, Kulüp Başkanı Mahmut Kılınç ve ekibinin yoğun çabalarıyla yeniden sergilendi. Belde halkının yoğun ilgi gösterdiği düğün ciridini gelin ile damat da izledi. Damat Abidin Deringöl ve gelin Rukiye Nacak "Düğün ciridinin yıllar sonra başlaması ve bizim düğüne denk gelmesi mutluluk verici. İnşallah diğer düğünler ile ata sporumuz devam eder" dedi.

Sultan Sazlığı Sindelhöyük Atlı Spor Kulübü  Başkanı Mahmut Kılınç da "Unutulmuş olan ata sporumuzu ve kültürümüzü canlandırmak istiyoruz. Düğün ciridi de unutulan eski geleneklerimizden biri. Halkımızın birlik ve beraberliğini sağlamak için elimizden gelen tüm imkanları kullanacağız. Katılımlarından dolayı, damatlara gelinlere ve belde halkına teşekkür ediyoruz. Bu tür organizasyonları yaygışlaştırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Belde meydanında yapılan düğün ve yıllar sonra yeniden sergilenen düğün ciridi gösterisine Sindelhöyük beldesi sakinleri ve misafirler ilgi gösterdi.