Kaza, saat 11.45 sıralarında, TEM'in Paşaköy gişelerine 4 kilometre uzaklıkta meydana geldi. Ordu'da yapılacak olan düğünleri için nişanlısı Sevil Demir ve akrabalarıyla birlikte yola çıkan Necati Demir'in yönetimindeki 52 LF 728 plakalı minibüsün arka lastikleri patladı. Minibüs bariyerlere çarparken, Nihal Demir ve Zekiye Altun camdan fırladı. Kazayı gören sürücüler yardıma koşarken, 112 Acil Servis'ten yardım istendi. Kısa sürede gelen 112 Acil Servis ekipleri, Nihal Demir ve Zekiye Altun’a müdahalede bulundu. Bu sırada kazayı hafif sıyrıklarla atlatan 12 yaşındaki Hamza Kırmızı gözyaşlarına boğuldu.

Kazadan yara almadan kurtulan sürücü Necati Demir, yola savrulan eşyaları toplarken, içinde mum olan, kırmızı kurdele ile sarılan kına tepsini de aldı. 112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahalede bulunulan Nihal Demir, Zekiye Altun ve hafif yaralanan Sevil Demir, Hasan Kırmızı, Haktan Balıkçı, Ayşe Savaş, Hanife Kırmızı ve Hamza Kırmızı ambulanslarla Köroğlu Devlet Hastanesi ve İzzet Baysal Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Lastiklerin patlaması nedeniyle kaza yaptıklarını anlatan Hamza Kırmızı, “Düğüne gidiyorduk. Lastikler patlayınca kayarak bariyerlere çarptık. Çok korktum" dedi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.



MY,KY(MÇ/İD)