İlköğretim 8'inci sınıf öğrencisi Halil Şengöz'ün, merkez Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde 25 Mart'ta yapılan düğünde sıkılan kurşunla ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianameye göre, damat Turgay Türkmen'in kuzeni Halil Şengöz, damat ve damadın babası İbrahim Türkmen ile birlikte, gelin arabasının gelişi sırasında sokaktaki kalabalığa şeker atmak için dama çıktı. Gelin arabası sokağa gelince, sokaktaki kalabalık arasında bulunanlar da düğünün şerefine tüfek ve tabancayla havaya ateş etti. Açılan ateş sonucu çıkan kurşunlardan biri ilköğretim öğrencisi Şengöz'ün yanağından girip ensesinden çıktı. Şengöz kaldırıldığı hastanede öldü.

BABA VE OĞLU SUÇLANIYOR 

Cinayetle ilgili gözaltına alınan züccaciyeci 51 yaşındaki Ahmet Karagöz, oğlu 17 yaşındaki M. ve yine düğünde ateş ettiği öne sürülen 19 yaşındaki İsa Kırtay, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Sanıklar ifadelerinde suçlamayı kabul etmedi. Düğün bittikten sonra geldiğini iddia eden sanıklardan Ahmet Karagöz, "Düğünde ateş etmedim. Oğlumun da ateş ettiğini görmedim" dedi. İsa Kırtay da suçlamayı kabul etmedi. Kırtay, tanımadığı birinden aldığı tüfekle bir el havaya ateş ettikten sonra 5 dakika durup ayrıldığını söyledi.

Sanıklardan İsa Kırtay 7 Mayıs'ta ara kararla tahliye edildi. 17 yaşındaki M.'nin soruşturması yaşı nedeniyle ayrı yürütülürken, Ahmet Karagöz ile İsa Kırtay hakkında 'olası kasıtla adam öldürme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçlarından dava açıldı. Öldürme suçundan 25'er yıla kadar, ateş etmekten de 3'er yıla kadar hapisleri istenen sanıkların yargılanmasına temmuz ayında başlanacak.

M. Karagöz hakkında yürütülen soruşturma ise devam ediyor.



MKA(BY/COŞ)