İbrahim ve İsa Can kardeşler ile eşleri, İnegöl-Bursa karayolu üzerindeki köftecide yapılan düğünden sonra, köyleri Hamamlı Köyü'ndeki başka bir düğüne katılmak üzere yola çıktı. Bursa’daki Tekke Camii'nde imam İbrahim Can yönetimindeki 16 PG 337 plakalı özel otomobil, İnegöl Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne yaklaştığı sırada, iddiaya göre sollama yapmak isteyen Hikmetcan Yağız yönetimindeki 16 ABH 27 plakalı özel otomobilin sıkıştırması ve sağ tarafığndan çarpması sonucu, direksiyon kontrolünü yitirdi. Sürücü İbrahim Can’ın fren yapmasına rağmen özel otomobil anayolun alt yolu olan Şehit Er Mustafa Pehlivanoğlu Sokak'a uçtu.

Anayol ile alt yolu ayıran bariyerleri ve ağaçları aşarak yaklaşık 2 metre aşağı uçan özel otomobilin kaza yaptığını gören bir kişinin haber vermesi üzerine kaza yerine çok sayıda 112 Acil Servis Ambulansı ile İtfaiye arama kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılar, ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaralılardan 60 yaşındaki Yadigar Can, hastaneye ulaştırılamadan yolda öldü.

Kazada ölen Yadigar Can’ın eşi, 3 çocuk babası, Bursa’da imam-hatip olarak görev yapan İsa Can da ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. 16 PG 337 plakalı özel otomobili kullanan 50 yaşındaki İbrahim Can ile eşi 44 yaşındaki İfaket Can ve araçta bulunan 68 yaşındaki Müzeyyen Ötünbek, İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kazayı duyan yakınları hastaneye akın etti.  Kazaya yol açtığı öne sürülen 16 ABH 27 plakalı özel otomobilin sürücüsü Hikmetcan Yağız, kısa süre sonra yakalandı.