Türker, partisinin Giresun İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. AK Parti hükümetinin göreve geldiğinde komşularla sıfır sorun politikası uygulayacağını açıkladığını hatırlatan Masum Türker, dış politikanın dış güçlerin istekleri doğrultusunda yürütüldüğünü belirterek, "Önce İran ile aramızın bozulmasına neden olabilecek füze kalkanı yerleştirildi. Sonra aniden Suriye ile bir tartışmaya girildi. Bugün Türkiye üzerinden el altından Suriye’deki muhaliflere silahlar verilmektedir" dedi.

DSP olarak Suriye meselesinde hassas olduklarını ve Başbakan Erdoğan’ın bu meselede dış güçlerin tehdidi altında olduğunu bildiklerini iddia eden DSP lideri, şunları söyledi:

"ABD Devlet Başkanı Barack Obama ve NATO ülkeleri tarafından Başbakan Erdoğan’a, 'Suriye işini sen halledeceksin' deniyor. Çünkü NATO ülkeleri böyle bir olayda haçlı seferini aleni yapmak istemiyor. Bu hatayı Libya’da yaptılar. Başbakan Suriye işinde dış güçlerin istediğini yapmazsa aynen Bülent Ecevit’in durumuna düşürüleceğini biliyor. Diğer partilerle de işbirliği yaparak ortak bir politika oluşturmadığı ve 2002 yılında kendisinin nasıl iktidara geldiğini bildiği için, bu tehdit nedeniyle durduk yerde Suriye ile bir anlaşmazlığa girdik, hasım durumuna geldik. Bu politikanın ilerleyen günlerde Türkiye’nin iç politikasına da yansıyacağını tahmin ediyoruz."

"GÜLEN'E ÇAĞRIYI SAMİMİ BULMUYORUM"

Masum Türker, Başbakan Erdoğan’ın Fethullah Gülen’e yönelik yaptığı 'Dön' çağrısını samimi bulmadıklarını da ifade ederek, "Bu konuda Fethullah Gülen hoca efendi çok akılcı bir cevap verdi. 10 yıldır AK Parti iktidardaydı ve bu sürede bir kez bile Gülen’in Türkiye’ye gelmesini istemediği gibi gelmemesi yönünde de kendi taraflarına o zaman işaret veriyordu. Şimdi böyle birden bire bir coşkuyla gelmesini istemesini samimi bulmuyorum. Gülen de verdiği yanıtta satır aralarında inanmadığını, samimi bulmadığını söylemiştir" dedi.

DSP Lideri Türker, Öcalan’ın ev hapsi konusuna da değinerek, "Bu konunun aniden gündeme getirildiği açıkça görülüyor. Konunun 2 aktörü var. Biri konuyu gündeme getiren Leyla Zana, diğeri olumlu yaklaşarak yanıt veren Bülent Arınç. Ama Başbakan,  'Gündemimizde böyle bir şey yoktur' diyerek konunun kendi dışında tartışılmasını istemiştir. Kürt sorununun çözülmesi konusunda iktidarda samimiyet görmüyoruz" ifadelerini kullandı.