ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, DSİ Bölge Müdürlüğü'nde bazı idarecilerin ve çalışanların mobilyalarının yenilendiğini söyledi. Yapılan bu yenilemede 290 masa, 290  koltuk, 420 misafir koltuğu, 234 sehpa, 19  etejer ve 19 dolap satın alındığını ileri süren Erdoğan şöyle konuştu:

"DSİ Bölge Müdürlüğü'nde büro mobilyaları tamamen yenilenirken hiçbir kriter gözetilmemiştir. Yenilenen büro mobilyalarının önemli bir bölümü rahatlıkla kullanılabilir halde olup bunların çoğu 2- 3 yıl içerisinde alınmış veya atölyelerde yaptırılmış mobilyalardır. Amasya, Tokat, Sinop ve Ordu il müdürlüklerindeki birimlerde acil değişmesi gereken eskimiş mobilyalar dururken, merkezdeki 2- 3 yıllık masa ve koltukların değiştirilmesinin açıklaması yoktur. Bunun adı savurganlıktır."

'EVLERİNDE 2 YILDA EŞYA DEĞİŞTİRİYORLAR MI?'

Hiçbir ihtiyaç gözetmeksizin yepyeni mobilyaların hoyratça değiştirildiğini savunan ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrendiğimiz kadarıyla yeni alınan büro mobilyaları için DSİ tarafından belirlenen keşif 450 bin TL'dir. İnsanların çöplükten yiyecek topladığı bir ülkede emekliye, işçiye, memura köylüye gelince 'para yok' denilen bir ülkede, milyonlarda insanın aç olarak yatağa girdiği bir ülkede, yepyeni masa ve koltukları bir kenara atıp yerine 450 bin TL keşif bedeli ile mobilya yenilemesi yapmak, hiçbir vicdana sığmaz. Bu uygulamayı yapanlar evlerinde 2 yılda bir eşyalarını değiştiriyorlar mı?" 

DSİ BÖLGE MÜDÜRÜ İDDİALARI YANITLADI

DSİ 7'nci Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan ise, ESM Samsun Şubesi'nin bu iddiaları üzerine yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"DSİ Genel Müdürlüğü’nün İç Denetim Raporu doğrultusunda, tüm personelin çalışma ofislerinin büro malzemelerinin değişimi yapılarak standart hale getirilmesi amacıyla 251 masa, 21 toplantı masası, 104 sehpa ve 534 koltuk toplam 345 bin 645 lira 74 kuruş bedelle Devlet Malzeme Ofisi'nden temin edilmiştir. Eskimiş ve kullanılamaz durumda olan büro malzemeleri, bu konudaki çalışmaları yürütmek üzere görevlendirilen komisyon tarafından değerlendirilecek, kullanılamaz durumda olanlar hurdaya ayrılarak envanterden düşülecek, kullanılabilir olanlar bütçe imkanları nedeniyle büro malzemeleri yenilenemeyen diğer şube müdürlüklerimizdeki personelin ihtiyaçları için kullanılacaktır. Geriye kalan büro malzemeleri ise, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri doğrultusunda değerlendirilecektir."



MS(İS/COŞ)