Dünya genelinde devam eden tanıtım turu ''787 Dream Tour'' kapsamında, 6 Nisan'da İstanbul'a gelen uçakla yapılan tanıtıma, ayrıca İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Aydın, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ve THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir de katıldı.

Tanıtım uçuşunun ardından basın mensuplarına açıklama yapan Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Todd Nelp, uçağın ilk kez Türkiye'ye geldiğini belirterek ''787 Dreamliner, Boeing'in şimdiye kadar üretmiş olduğu en verimli ve en teknolojik uçak'' dedi. Kadın Kaptan Pilot Christina Walsh ise İstanbul’un havadan çok güzel göründüğünü kaydederek, “Kokpitten baktığımda şehrin büyüklüğünden çok etkilendim. Ayrıca hava trafiğindeki yoğunluk beni çok şaşırttı. Ortasından deniz geçen bu şehrin üzerinde uçmak ve bu manzaraya tanıtlık etmek kelimelerle anlatılmaz'' diye konuştu.


Boeing Ticari Uçaklar Avrupa Satış Başkan Yardımcısı Todd Nelp, daha sonra yaptığı açıklamada da  şöyle konuştu:

“Gövdesi tamamen kompozit malzemeden üretilen Boeing 787 Dreamliner,  uzun mesafe uçuşları gerçekleştirebilen ve havayolu şirketlerine direkt uçuş imkanı sağlayan orta büyüklükteki ilk uçak olma özelliğini taşıyor.Uçak sahip olduğu yenilikçi teknolojiler sayesinde, benzersiz bir işletme maliyeti ve yakıt verimliliğiyle, üstün yolcu konforu sunuyor. Bugüne kadar 58 havayolu şirketi 800'ün üzerinde Boeing 787 Dreamliner siparişi verdi. Boeing 787-8 Dreamliner 14 bin 200 ile 15 bin 200 kilometrelik bir menzilde, 210'la 250 arası yolcu taşırken, 787-9 Dreamliner ise 14 bin 800 ile 15 bin 750 kilometre arası menzilde 250 ile 290 arası yolcu kapasitesine sahip.”

Yeni model uçağın gövdesi ve kanatları dahil en az yüzde 50'sinin kompozit malzemeden üretildiğini kaydeden Nelp, uçaktan bugüne kadar müşterilere 8 adet teslim edildiğini ifade etti. Nelp, gösterdikleri evsahipliği için DHMİ ve THY'ye teşekkür etti.


Rusya'nın başkenti Moskova'dan İstanbul'a gelen Boeing 787 Dreamliner, 11 Nisan'da İspanya'nın başkenti Madrid'e hareket edecek.

 


FK (MK) (FOTOĞRAF)