Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Halkla İlişkiler Topluluğu tarafından düzenlenen 'Bilgi ve Dil' konulu seminere katılmak üzere kente gelen DP Lideri Namık Kemal Zeybek, ilk olarak partisinin il başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı İsmet Akıncı ve partililer ile bir araya gelen Zeybek, yanında getirdiği ABD’li yazar John Perkins'in 'Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları' aldı kitabından alıntılar yaparak Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Zeybek, kitapta, yerküre üzerindeki ülkeleri trilyonlarca dolar dolandıran yüksek ücretli profesyoneller olarak tanımlanan ekonomik tetikçilerin kullandıkları araçlar arasında ileri seçimlerin olduğuna dikkat çekti. Zeybek, şöyle dedi:

"Çok açık, kesin söylüyorum. Dünyanın her yerinde yapıyorlar. Türkiye'de de seçimler son zamanda hilelidir. AKP'nin aldığı oylar haramdır. Meşru oylar değildir, yalandır. Kurulan bir elektronik sistemle belli partilerin oyları en aşağılara çekiliyor, onlar kendilerine aktarılıyor. Zavallı CHP buna karşı bir kontrol mekanizması kurmak istedi. Ama kurduğu elektronik sistemi çökerttiler. Buradan, Türkiye'den çökertildiğini zannetmeyin. İşte elektronik tetikçiler çökertti. Onlar da böyle baktılar. Çünkü bir iddiada bulunman için delil lazım. Nitekim Yunanistan'da mücadele edilerek bu sistem kaldırıldı ve iktidar değişti. Elektronik sistemi ortadan kaldırsınlar, gerçek sayıma dönülsün Türkiye'de iktidar değişir. Uluslararası bir komployla karşı karşıyayız. Bunun anlaşılmasını istiyorum. Onun için diyorum ki ben klasik siyasetçi değilim. Milletime, halkıma bunu anlatmak istiyorum. Aynen kitapta yazıldığı gibidir. Türkiye operasyona tabi bir ülkedir ve seçimlerde hile yapılmaktadır. Hileli seçimlerdir bunlar, haram seçimlerdir. Helal değildir aldıkları oylar. Böyle bir oyu yok. Herhangi bir yerde, şehirde sorun 50-100 insana, kaçı AKP'ye oy verdim diyor. Nasıl böyle sonuçlar ortaya çıkıyor?"

"BATI ÇALIŞMA GURUBU'NDAKİ RAPOR"

Çeşitli illerde yapılan 28 Şubat operasyonlarına da değinen DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Batı Çalışma Grubu'nda yer alan bir rapora dikkat çekti. Zeybek, şöyle devam etti:

"Raporda diyor ki, bu hükümetin içinden (54'ncü hükümet) bir yeni parti doğacak. İlk seçimde yüzde 34 olacak. Sonra oyları yüzde 56'ya kadar tırmandırılacak. AKP girdiği ilk seçimde yüzde 34 aldı. Bu ne peki? Bizim son seçimden önce ilişkide bulunduğumuz bir araştırma şirketi vardı. Bir müddet sonra bizimle ilişkiyi kesti. Söylenen şu, bütün araştırma şirketleri toplanıyor. Kendilerine 'sakın yanılmayın sonuçlar şu olacak' deniliyor. Bunu yaparken her türlü yöntem kullanılıyor (eliyle para işareti yapıyor), hepsi aynı şeyi açıklıyor ve o gerçekleşiyor. Demek ki planlanmış. Neden böyle bir hükümet kurulacak? Çünkü global kapitalin, dünyayı sömürmek isteyen dev şirketlerin Türkiye'yi tam kullanmaları için böyle bir partinin iktidara gelmesi lazım. Yani Libya'ya girecek, gir. Irak'a girilecek, tamam. Suriye öyle, İran böyle. Peki bunun sonu ne? Bunun sonu felaket. Ben bu konuda milletimi uyarmak istiyorum."



ES(İÖ/İD)