DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, parti teşkilatı ve belediye başkanlarıyla toplantı yapmak için geldiği İzmir’de ilk olarak İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ni (İGC) ziyaret etti. Başkan Atilla Sertel, 35 yaşındaki Uysal’a 44 yaşında İspanya başbakanı olan Felipe Gonzales’i örnek göstererek, "Türkiye’de çok genç genel başkanlar gelenek haline gelmedi ama Felipe Gonzales İspanya’ya başbakan olduğunda 44 yaşındaydı. Siyasette çok genç yaşlarda başlayanlara 'çok genç', yaşları 60-70’i geçenleri de 'işi bitmiş' olarak görülüyor. Türkiye’nin gençlere ihtiyacı var" dedi.

DP Genel Başkanı Uysal, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı’nın yıldönümü öncesi yaptığı İGC ziyaretinde, "Türkiye’de zaman zaman 1908 öncesini hatırlatan dönemler yaşanmıştır. Bugün de o gölgeler üzerimize düşmüştür. Basının üzerinden sansür kılıcının kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

İDDİAMIZ HERKESİN HUKUKUNDAN EMİN OLDUĞU BİR TÜRKİYE’DİR

Uysal, Türkiye’de siyasetin ekolojisinin altüst olduğunu, doğal dengesinin bozulduğunu, taşları yerine koyabilmek için mücadele ettiklerini belirterek, "Tabandan tavana bir silkiniş gerçekleşmelidir. Türkiye değişiyor ama Türkiye normalleşmiyor demokratikleşmiyor. DP olarak iddiamız da herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye’dir. Türkiye’de Türk insanı ile Türk insanı arasına konan duvarları kaldırma iddiası taşıyoruz. Türkiye’nin siyahla beyaz arasına sıkıştığı bir günde içinde gri alanları, özerk alanları ne kadar geliştirebilirsek o kadar özgürleşiriz" dedi.

TÜRKİYE’DE İŞLETİM SİSTEMİ SORUNU VAR

Türkiye’nin işletim sistemi sorunu yaşadığını öne süren Uysal, şunları söyledi:

"Siyasal rejimin meselelere çözüm üretmeyen kısır ve yapay karşıtlıklar içinde siyasetin yön aradığı, kategorik bir muhalefet anlayışının olduğu Türkiye’de muhalefetin de çözüm üreteceğini düşünmüyoruz. Samsun’da insanlarımızın güvenliği sağlığı da Polat Tower’daki insanların güvenliği ve sağlığı kadar önemlidir. Bu güvenliği ve sağlığı iki eksenli taşıyabilecek bir siyasi aklı ortaya koyabilecek bir tavrı ortaya koymanın çabası içindeyiz. Türkiye’de her meseleyi 'surda gedik açtırmam' mantığı içinde ele alan siyasi iktidarın kendisine karşı eleştirilere tahammülü kalmamıştır. Hayal ettiğimiz Türkiye bu değildir. Bugün Türkiye’nin meselesi asgari ücretle insanına iş bulmak değildir. Önemli sıçramaları yaparak bugünlere gelmiştir. Az gelişmiş ülkeler kategorisinden gelişmekte olan ülkeler kategorisine geçebilmişiz. Türkiye’nin meselesi imkansızlığı yoksulluğu değildir. Bunca insan kaynağı milli güç unsurlarıyla birlikte doğru istikametlere sevk ve idare edebilen bir Türkiye’nin doğru iklimi koyduğunuzda birbiriyle çatışan değil ama üreten bir anlayışı ortaya koyduğumuzda pek çok meselesini geride bıraktığını zamanla göreceğiz."

TÜRKİYE GÜCÜNDEN ŞÜPHE EDİLEN BİR ÜLKE HALİNE GELDİ

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’nin gücünden şüphe edilen bir ülke haline geldiğini öne sürerek, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin kendi içinde her gün polisini, askerini şehit ederken bölgesinde cereyan eden olaylara kendi meselelerini bir kenara bırakarak bir öncelik sıralaması yapmadan müdahil olmasının ülkeye ağır bedeller ödeteceğinin de farkındayız. Türkiye gücünden şüphe edilen bir ülke haline gelmiştir. Dış politikada dinamizmi mil toplama gibi sunan anlayışa karşı standart dış politika hedeflerini ortaya koymuş vakur, diplomasının tüm kurallarını derinlemesine işleten bir aklı siyaseti ortaya koymaktayız. Şahsileştirilmiş dış politikadan geldiğimiz noktada ülkenin üzerine pek çok hisleri ortaya koyacak sıkıntılı döneme girmiştir. Türkiye, iki yıl öncesine kadar Bodrum’da birlikte tatil yaptığınız ama bugün 'katil Esad' olan bir dış politika eksenine kaymış bulunmaktadır. İki yıl önce şahsileştirilmiş ilişkilerle götürülen dış politikanın bugün geldiği noktada Suriye’deki rejimin değişmesi için olanca ağırlığıyla bir tercih yapmıştır."



ED(İÖ/SS)