DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Konya'yı ziyaretinde Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun idam edilen Adnan Menderes'in mezarını ziyaret etmesine değinen Uysal, "Gecikmiş olunmasına rağmen bir özürdür. Bizim siyasi geleneğimizin çektiği acıların da öznesi olmuş bir siyasi partinin bugünkü Genel Başkan'ın, öyle ya da böyle, oraya gidip üzüntülerini ifade etmesini, beraberinde kendi düşüncelerini ifade etmesini olumlu buluyoruz. Sadece oraya gidip çiçek bırakmak yetmez. Milletle, milletin değerleriyle ve bizzat milletin kendisiyle barışabilmesi gerekmektedir" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti ile aynı binada olan Şehit Aileleri Derneği’ni de ziyaret eden Uysal, terör olaylarının bitirilmesi gerektiğini vurguladı. Terör olayları konusunda AK Parti hükümetini eleştiren Uysal, şunları söyledi:

"Mart kedisi, gibi bir yandan Oslo’da terör müzakeresi yaparken, öbür yandan muhalefet partilerinin bir kısmını özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'ni teröre yandaşlık etmekle suçlayarak terör probleminin içerisinden çıkamazlar. Türkiye içerisindeki terör olayları için dışarıdan destek alması acizliktir. Suriye'nin kuzeyinde oluşan yapıyla ilgili Barzani'den hükümetin, dışişleri bakanının yardım talep etmesini esefle kınıyoruz. Kandil orada dururken, Suriye meselesi var iken, net bir tavır beklemek, abartı bir durumdur. Türkiye, iç meseleleri hiçbir ulusal güç ve devlete havale etmeden kendisi çözecek bir güçtedir."

Konya'dan Kütahya'nın Simav İlçesi'ne geçen DP Lideri Uysal, Eynal Kaplıcaları Gazinosu'nda Belediye Başkanı DP'li Kasım Karahan ve parti teşkilatının onuruna verdiği yemeğe katıldı. Uysal, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle de sohbet etti. Uysal, Oslo görüşmeleri ile ilgili bir soruyu yanıtlarken iktidarı eleştirdi. Uysal, şunları söyledi:

"Bugün öyle bir hal var ki, iktidar biraz mart kedisi gibi yani. Hem PKK ile görüşüp müzakere veriyor, hem suçluyor, hem 'PKK yandaşlığı yapıyorsun' diyor. Hangisi yani bu iş. Farkında değil miyiz bu kadar. Neymiş, 'Devlet görüşüymüş'. Böyle bir şeyi kabullenebilme imkanımız yok. Gönül ister ki görüşmelerde ifşa edilen şeyler gerçek olmasın. Buradaki görüntü hukuk dışıdır zaten. Hukuk dışılığı devletin kendi eliyle kabul ediyor olmasının daha büyük bir anlamı olduğunu biliyoruz. Maalesef bu devlet bu noktaya gelmemeli diye düşünüyorum."



DHA(SS)