İncilipınar Mahallesi Demokrasi Meydanı’nda 1999 yılında DYP Genel Başkanı Tansu Çiller’in katıldığı törenle parti hizmet binasının temeli atıldı. İnşaatına hızlı başlanan, ancak daha sonra atıl bir şekilde yıllarca bekleyen ve bir türlü tamamlanamayan parti merkezi binası, 1.5 yıl önce de DP Genel Merkezi tarafından satılmak istendi. Ancak partililerin karşı çıkmasıyla inşaat halinde bekleyen bina satılamadı. DP’nin Türkiye’de gayrımenkulü bulunan tek il olan Denizli’deki parti binası sonunda gelir getirecek bir şekilde, yap-işlet-devret modeliyle kiraya verildi.

10 YILLIĞINA VERDİLER

DP İl Başkanı Uğur Kenter, “İnşaasının başladığı günden bugüne kadar partide herkes o bina için emek verdi. Herkesin katkılarıyla bugünkü haline geldi. Şimdi biz yap-işlet-devret modeliyle bir arkadaşımızla anlaştık. Kendisi de 10 sene bu binayı kullanacak. Sonra yine parti binamızı bize teslim edecek. Bu bina bittiğinde Denizli teşkilatının olacak. Biz bu binayı satmadık, satmayacağız, satılmaması içinde elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

'DYP'NİN HAŞMETLİ DÖNEMİYDİ'

Parti hizmet binasının temeli atıldığında DYP’nin İl Başkanı olan Necati Caner de, partinin binayı tamamlama gücü olmadığını belirterek şöyle konuştu:

"O günkü adımız Doğru Yol Partisi’ydi. Şimdi Demokrat Parti oldu. O dönemlerde DYP’nin haşmetli bir dönemi söz konusuydu. Tabi bu mevcut Çınar'daki il binasına sığılmayınca yeni bir bina alma hususu gündeme geldi. Tansu Çiller’in katıldığı bir törenle temel atıldı ve kaba inşaatı yapıldı. Aradan yıllar geçti inşaat durdu, kaldı. Binayı tamamlamak mümkün olmadı. 'Satılmasın, kiraya verilsin' dedik. Kiraya verildi. Sonuçta partinin o binayı tamamlama gücü yok. Bu da bir kardır."



RÇ(İÖ/COŞ)