Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde 'teşhis' olayında gündeme gelen ve Hatay Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanan 2'inci Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz'un ataması askıya alındı.

Hatay Valiliği internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada bazı basın yayın organlarında, yer alan 'Teşhis Sonucuna Terfi' başlığı altında Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü'nün terfi ettirildiğine dair haberlere yer verildiği belirtildi. Açıklamada Hatay Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 132883 sicil sayılı 2'inci Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Marangoz'un durumunun, bulunduğu rütbede devam eden veya sonuçlanan adli veya idari herhangi bir soruşturması bulunmadığından mevzuat hükümleri ile kıdem ve liyakat hususları bir bütün olarak değerlendirilerek, Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun 12 Mayıs tarihindeki toplantısında görüşüldüğü bildirildi. 2'inci Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi eden Mustafa Marangoz'un 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun 13'üncü maddesi uyarınca ilçelerde görevlendirilmesi hukuken mümkün olamayacağından 18 Temmuz'da tarihinde rütbesine uygun olarak Hatay Emniyet Müdür Yardımcılığı'na tayin edildiği kaydedilen açıklamalarda şu bilgilere yer verildi;

"Yapılan tayin sırasında, kamuoyuna yansıyan ve izah kabul edilemez görüntülerin olduğu henüz bilinmemektedir. Bilindiği gibi, Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü'nün teşhis işlemini ilgili mevzuata uygun olarak yapıp yapmadığı hususu ile ilgili olarak Valiliğimizce soruşturma başlatılmıştır. Ancak, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 29 Temmuz'da yapılan açıklamaya göre, konunun tüm yönleriyle araştırılması için 2 polis başmüfettişi görevlendirildiği anlaşıldığından soruşturma polis başmüfettişlerine devredilecek olup, polis başmüfettişlerinin hazırlayacakları raporlardaki öneriler çerçevesinde ilgilinin durumu gözden geçirilecektir. Bu nedenle, Hatay Emniyet Müdür Yardımcılığı'na yapılmış olan ataması müfettişlerin raporu tamamlanıncaya kadar askıya alınmıştır".