Kağıthane Hamidiye Mahallesi, Girne Caddesi, Yağmur Sokak’ta inşaatı devam eden bir binaya Samsun’dan tuğla getiren 55 N 2213 plakalı TIR, yokuş aşağı park halindeyken bir anda kaymaya başladı. İçinde kimsenin bulunmadığı TIR, önce yol üzerinde park etmiş iki otomobil bir minibüs bir de kamyona çarptı. Daha sonra yol kenarındaki korkuluk ve elektrik direklerine çarpan TIR, bir gecekondunun üzerine düşmekten son anda kurtuldu. Devrilen elektrik direkleri bir anne ve kızın tek yaşadığı gecekondunun bir kısmında maddi hasarın meydana gelmesine yol açtı.


Aracını park ettikten sonra inşaata gittiğini söyleyen TIR şoförü Erol Aşkın, “Döndüğümde bir de baktım TIR yok. Hamalları bırakmıştım. Nasıl oldu ben de anlamadım. İmdat frenini çekmiştim. Tekerleklere de takoz bırakmıştım. Ama nasıl frenler boşaldı anlamadım. Neyse ki kimseye bir şey olmadı" diye konuştu.


TIR'ın üzerine doğru geldiğini söyleyen Kadir Kaya, “Yol üzerinde amcamla birlikte muhabbet ediyorduk. Bir anda yukarıdan bir ses geldi. Önce bir otomobile çarptı sonra kamyona ve direklere çarparak bu vaziyete geldi. Çok korktuk. Yolda kimsenin olmaması büyük şans. TIR'ın boşaldığı esnada gördüğüm kadarıyla sürücü yoktu" dedi.


TIR'ın çarptığı 34 TK 8824 plakalı otomobilin sahibi Melek Karakan ise önlem almadığı için belediyeye tepki gösterdi. “Bana komşum haber verdi. İnşaatın tırıymış altına takoz falan bırakmamış, diyorlar. Frenleri boşalmış parçalaya parçalaya gitmiş. Belediyeye kaç defa şikayet ettik hiç dönen olmadı" diye konuştu.


TIR'ın düştüğü sırada evde oturduğunu söyleyen gecekondu sahibi Gülkız Acar, “12:30’da kızımla birlikte evde oturuyorduk bir anda bir gürültü geldi. Kızıma sordum ‘anne bir araba evin üzerine uçtu’ dedi. O an yığıldım kaldım. Üç kere oldu, evimizin üzerine araba düştü. Bu konuya bir çare bulsunlar" dedi.


Devrilen TIR olay yerine vinçle kaldırıldı. TIR şoförü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.


ÜT-HY (MK) (FOTOĞRAF)