Gölcük'te Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törende bir günlüğüne silah altına alınan 18 engelli ile onların yakınları hazır bulundu. Törene katılan Donanma Komutanlığı Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Gündüz Alp Demirus, anne ve babaların yıllar boyunca gözlerinin içine bakarak büyüttükleri evlatlarının edecekleri yeminle Deniz Kuvvetkleri saflarına katılacaklarını söyledi. Tuğamiral Demirus, "Onların bu süre zarfında bizlerle olması bize kuvvet ve moral vermektedir. Türk Deniz Kuvvetleri'nin genç bahriyelileri. Sevgili Levetler. Mehmetçiklerimiz. Kalplerinizde Vatan Millet sevgisiyle geldiğiniz bu ocakta sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz" diyerek söylerini  şöyle sürdürdü:

"Biraz sonra vatanın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak için gerektiğinde canınızı feda edeceğinize dair şanlı bayrağımlızın gölgesinde yemin edeceksiniz. bu yemin sizlere en doğru yolu gösterecektir. Sizlerin sevginizde, düşüncenizde ve başarınızda engel yoktur. Biz bu gün bunları gördük, yaşadık. Sizlerle gurur duyduk. Bizim yüreğimizde de sizler için engel yoktur. Çalışarak ve üreterek topluma katki sağlayan, hedefini, ailesi ve içinde yaşadiği çevresi ile hep birlikte mutlu ve umut dolu bir yaşam sürmek olarak belirleyen siz değerli kardeşlerimizin her zaman yaninda olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Sizleri seviyor ve sizlerle gurur duyuyoruz. Bundan sonra da gönlümüzün ve komutanlığımızın kapıları sizler için sonuna kadar açık kalacaktır. Yüce Türk Milleti, ordusunu sevgi ile bağrına basan bir millettir. Bu sevgi ve güven kalesi bize emanet edilen mirastır. Bu mirası muhafaza ve müdafaa etmek en önemli vazifemizdir."

Konuşma sırasında engellilerin aileleri gözyaşlarına boğulurken, daha sonra masaya konulan Türk Bayrağına sarılı silahlara ellerini koyarak askerlik yeminini gerçekleştiren 18 engelli resmen bir günlüğüne de olsa silah altına alındılar.



SG(MB/AAA)