Olay, saat 12.00 sıralarında Çine İlçesi’ne bağlı Hacıpaşalar Köyü’nde meydana geldi. Aralarında M.A. ve Hilmi Bal’ın da olduğu 4 arkadaş köyün yakınlarında domuz avına çıktı. Domuzun yerini tespit eden avcılar, kendilerine yer seçerek beklemeye başladı. İddiaya göre, arkadaşlarına haber vermeden yerini değiştiren evli ve 2 çocuk babası Hilmi Bal, çalılıkların arasına girdi. Domuzun çıkmasını bekleyen avcılardan M.A., çalıların hareket etmesi üzerine otomatik av tüfeğini ateşledi. Tüfekten çıkan saçmalar, Hilmi Bal’a isabet etti. Arkadaşlarının çağırdığı ambulansla ağır yaralı olarak Aydın Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Bal, ameliyata alındı. Hilmi Bal’a ikisi göğsünden olmak üzere 9 adet saçmanın isabet ettiği belirlendi.

O’NA BİR ŞEY OLURSA YAŞAYAMAM

Domuz diye otomatik tüfeğini ateşleyerek arkadaşını yaralayan M.A., hastaneye gidip sağlık durumu hakkında bilgi almaya çalıştı. Konuşmakta zorluk çeken ve olayın şokunu yaşayan M.A., “Keşke ben ölsem. O’na bir şey olursa, vicdan azabından yaşayamam” diyerek gözyaşı döktü.

Yakınları ve arkadaşlarının sakinleştirmeye çalıştığı M.A., hastaneye gelen Çine Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından gözaltına alındı. Tedavisi süren Bal’ın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.



CU (İÖ/RT)