Kaza, saat 10.30 sıralarında Beymelek Beldesi Dalya Gölü Mevkii'nde meydana geldi. Demre'den Antalya yönüne seyreden Bayram Şen yönetimindeki domates yüklü 07 TT 980 plakalı kamyon, Dalyan Gölü Mevkii'nde virajı alamayınca kontrolden çıktı. Sağa sola savrulan kamyon, karşı yönden gelen 54 yaşındaki Erol Urhan yönetimindeki 07 BYS 80 plakalı tur otobüsüne çarptı. Kazada, Rus uyruklu turistler 46 yaşındaki Marina Nispostnaya, 73 yaşındaki Galinatriskina Yasnipreyest, 63 yaşındaki Larisa Karseva ve 65 yaşındaki Lyudmyla Khrystenko, çeşitli yerlerinden hafif yaralandı.

Diğer araç sürücülerinin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalenin ardından yaralıları Demre Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ayakta tedavi gören yaralılar, daha sonra diğer turistlerle birlikte başka bir otobüsle turlarına devam etti. Kaza nedeniyle Antalya- Demre Karayolu'nda trafik bir süre tek şeritten sağlandı. Kazaya neden olan kamyon sürücüsü Bayram Şen ise ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

Otobüs sürücüsü Erol Urhan, Antalya'dan otelden aldığı ve aralarında çocukların da bulunduğu 46 turisti Kekova'ya yat turu için götürdüğünü söyledi. Urhan, "Sabah saatlerinde Antalya'dan hareket ettik. Demre'ye 5 kilometre kala virajı dönerken karşı yönden gelen kamyondaki domates kasalarının yola savrulduğunu gördüm. Kamyon üzerimize gelince direksiyonu şarampole kırdım. Ama yine de kurtaramadım" dedi.