Kaza öğle saatlerinde Dolapdere Taksim Caddesi üzerinde meydana geldi. Yokuş aşağın inen Özcan Durmuş yönetimindeki 34 BU 8429 plakalı kamyonunun iddialara göre freni boşaldı. Kamyon önündeki araçlara çarparak yokuş aşağı hızla ilerledi. Yokuş başındaki bir aracı önüne alan kamyon daha sonra bir incir ağacını da yerinden sökerek 2 metreden Dolapdere Caddesi'ne düştü. Kaza sırasında cadde üzerinde çok sayıda araç bulunduğu gözlendi. Kamyonun yokuştaki iki araç ve incir ağacına çarpmasıyla hızının yavaşladığı ve muhtemel bir facia önlendi.


Çarpmanın etkisiyle yan devrilen kamyonda sıkışan araç sürücüsü Özcan Duman çevredeki vatandaşlar tarafından çıkartıldı. Kamyonun altında vatandaş olması ihtimaline karşılık olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Yapılan incelemede kamyonetin altında kimsenin olmaması herkese rahat bir nefes aldırdı. Hafif şekilde yaralanan kamyon sürücüsü Duman, ambulansla Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Görgü tanıkları hafriyat almak için inşaat alanına yanaşan kamyonun birden aşağı doğru hareket ettiğini ve önüne kattığı araçla birlikte incir ağacına çarparak yola uçtuğunu söyledi. Bu arada kamyonun üstüne düşerek parçaladığı sandalın üstündeki Titanik faciası yazısı dikkat çekti.


ZG (MK) (fOTOGRAF)