SGK müfetişleri yaptıkları incelemede, Buca Toplum Sağlık Merkezi'nde aile hekimliği yapan Dr. N.P.'nin 2007 ile 2008 yılları arasında, protokol defteri üzerinden, hastaları görmeden ve muayene etmeden ya da hastaların bilgisi olmadan gerçeğe aykırı olarak ilaç reçetesi yazdığı, eczane sahibi E.G.'nin de, bunları SGK'ya fatura edip, karşılığı olan 23 bin lirayı aldığı tespitinde bulundu. İnceleme sonunda müfetişler Dr. N.P. ve eczacı E.G. hakında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılık Dr. N.P. ve eczacı E.G. hakkında "kamu görevlisinin resmi belgede zincirleme sahteciliği", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" suçlarından 7 ile 32 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı.

BİLİRKİŞİ: REÇETELER HASTALARLA İLGİLİ

İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına tutuksuz yargılanan ve daha önce verdikleri ifadelerde suçlamaları kabul etmeyen Dr. N.P. ile E.G. katılmazken, avukatları Mehmet Kozan ve Mehmet Çetinkurşun hazır bulundu. Duruşma savcısı Berkant Karakaya, yargılama sürecinde hazırlanan bilirkişi raporunda reçetelerin hastalarla ilintili olarak yazıldığının anlaşıldığını belirtti.  Dr. N.P. ve eczacı E.G.'nin cezalandırılmaları yönünde kesin ve inandırıcı bir delil bulunmadığını kaydederek, beraatlerine karar verilmesini istedi. N.P. ve E.G.'nin avukatları da savcının görüşüne uyulmasını talep etti.

Mahkeme heyeti de doktor ve eczacının işledikleri sabit olmayan suçlardan beraatlerine karar verdi. Avukatlık ücretleri olan 2 bin 400'er liranın Hazine tarafından ikiliye ödenmesi kararlaştırıldı.



BK(AÖ/AK)