Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, aralarında 2 avukat ve 3 mübaşirin de bulunduğu 12 kişinin ev ve işyerlerine baskın düzenledi. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'Örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık yapmak' ve 'Rüşvet' suçlamalarından 1'i kadın, 12 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda bazı dosyalar ile bigisayarlara incelenmek üzere el konuldu.

Liderliğini R.E.'nin yaptığı ileri sürülen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınanlar arasında Antalya Barosu avukatlarından M.S. ve M.Ö.K. ile mübaşirler C.Ö., E.K. ve A.B. bulunuyor. Şüphelilerin Organize Suçlar Büro Amirliği'ndeki sorgusu sürüyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin kendilerine kurban seçtikleri kişilerden iş bulma vaadiyle para aldıkları, ayrıca Yargıtay'da ve Antalya mahkemelerinde olan dosyalarda lehte karar çıkartma vaadiyle para alarak 30 kişiyi dolandırdıkları iddia edildi.



SK(SU/CK)