Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 2.5 ay önce bir dolandırıcılık şebekesini takibe aldı. Polis, çek karşılığında mal satın alıp daha sonra ortadan kaybolan şebeke üyelerine yönelik önceki gün sabah saatlerinde Antalya, İstanbul, Ankara, Iğdır ve Konya'da eş zamanlı baskın düzenledi. İstanbul'da 8, Antalya'da 8, Iğdır'da 3, Ankara'da 1 ve Konya'da 3 şüpheli gözaltına alındı.

YARIM MİLYONLUK MERMER DOLANDIRICILIĞI ÖNLENDİ

Sahte belgelerle tabela şirketler ya da batmak üzere olan şirketler adına bankalardan çek aldığı, bu çeklerle malzeme satın alarak nitelikli dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şebeke üyelerinin, yakalanmadan önce Muğla'da bir mermer ocağını dolandırmak için hazırlık yaptığı ortaya çıktı. 450 bin lira tutarındaki çek karşılığında mermer satın alan şüphelilerin, mermerleri yüklemeye geldikleri sırada gözaltına alındıkları kaydedildi.

Polisin 15 olaya karıştıklarını belirlediği şebeke üyelerinin evlerinde ve kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda ele geçirilen 1 tabanca, çok miktarda çek ve senet, tabela ya da sahte şirketler adına düzenlenmiş kaşeler, banka hesap cüzdanları ve çek fotokopilerine el konuldu.

VURGUN MİKTARI 3 MİLYON

Şüphelilerin 2.5 aylık sürede 3 milyon liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Polis 100'ün üzerinde çekin kullanıldığı dolandırıcılık olaylarında vurgun miktarının 10 milyon liranın üzerinde olabileceğini açıkladı.

Liderliğini Sinan Budak'ın yaptığı ve Iğdır'da görevli astsubay S.A. ile Konya'da bir emekli polis memurunun da aralarında bulunduğu şebeke üyeleri, Antalya'ya getirildi. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüt faaliyetleri kapsamında nitelikli dolandırıcılık yapmak' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından sorguları tamamlanan 23 şüpheliden 22'si adliyeye sevk edildi. 1 kişi ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.