Kasaplar Odası Antalya Şubesi ile Antalya Emniyeti KOM Şube Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban satış yerlerinde olası dolandırıcılık olaylarına karşı satıcıları uyardı. Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanvekili ve aynı zamanda Kasaplar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Yardımcı, KOM Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerle gittiği Kepez İlçesi'ndeki kurban satış yerlerinde satıcılara, 'sahte para kontrol kalemi' dağıttı.

'İLK DEFA ANTALYA'DA YAPTIK'

Kurban Bayramı'nı fırsat bilen bazı dolandırıcılar nedeniyle daha önceki dönemlerde çok sayıda satıcının mağdur olduğunu söyleyen Osman Yardımcı, dağıtılan sahte para kontrol kalemleri sayesinde bu mağduriyetlerin önüne geçileceğini anlattı. Türkiye'de ilk defa böyle bir uygulamanın yapıldığını dile getiren Osman Yardımcı, "Buraya her memleketten satıcı geliyor. Bu kalem çok önemli. Bir satıcının bir dana parasını kaybetmesi onun 1 yıllık kazancının yok olmasına neden olur. Emniyetimiz her zaman görevdeydi. Ama herkesin başına bir polis dikecek imkanları yok. 'Bizim de çorbada tuzumuz olsun' dedik. İlk defa Antalya'da başlattık. İnşallah herkese örnek olur" diye konuştu.

BU YIL HAYVAN BOLLUĞU VAR

Antalya merkezde 18 kurban satış yeri olduğunu aktaran Osman Yardımcı, şu anda kente 4 bine yakın büyükbaş, 50 bine yakın da küçükbaş hayvanın giriş yaptığını anlattı. Kurbanlıkların gelmeye devam ettiğini ve bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artabileceğini açıklayan Osman Yardımcı, hayvan yemi ve samanın pahalılanmasından dolayı besicilerin hayvanlarını satışa çıkardığını, bu nedenle hayvan bolluğu yaşandığını belirtti. Bu yıl canlı koyunun kilosunun 13.5 TL, keçinin 13 TL, dananın ise 11.5 TL'den satışa sunulduğunu vurgulayan Yardımcı, küçükbaş hayvan fiyatlarının 600 ile 1200 TL arasında, büyükbaş hayvan fiyatlarının da 3 ile 7 bin TL arasında değiştiğini sözlerine ekledi.

KALEM İZDİHAMI

Kasaplar Odası Antalya Şube Başkanı Yardımcı, ardından pazarda bulunan her satıcıya tek tek 'sahte para kontrol kalemi' dağıtmaya çalıştı. Yardımcı, kalemlerin ücretsiz dağıtıldığını gören satıcıların üzerine çullanması nedeniyle zor anlar yaşadı. Yardımcı satıcıların elinden kurtulmak için çareyi kalemleri havaya atarak kaçmakta buldu.