İlçedeki tüm banka ATM’lerinin üzerine asılan yazılarda, kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtan kişilere nüfus cüzdanı bilgilerini vermemeleri kontör ya da banka hesaplarına para yatırmamaları konusunda vatandaşlar uyarılıyor.

Datça Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Komiser Gökhan Erdal, cep ve ev telefonlarını arayarak korkuttukları kişilerden, TC kimlik numaralarını isteyen ve verdikleri banka hesaplarına para yatırmaları gerektiğini belirten dolandırıcılara karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.

Bu tür isteklere itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Erdal, vatandaşların benzer olaylarla karşılaştıklarında polis merkezine gelerek bilgi vermelerini isteyerek, “Sabit ya da cep telefonlarından gelen bu tür çağrılara, kesinlikle TC kimlik numaranızı ve telefon şifrenizi vermeyin. Telefonunuzun SİM kartının kopyalandığını, yüksek miktarda görüşme yapıldığını ve bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için kontör göndermelerinin gerektiğini söyleyenlerin olduğu yönünde de şikayetler alıyoruz. Bu kişilere aldanmayın. Bu tür isteklerle karşılaştığınızda emniyete başvurun” dedi.

Tüm uyarılara rağmen, cep telefonu ile dolandırıcılık olaylarının önlenemediğinden yakınan Erdal, “Dolandırıcılık olaylarında, vatandaşların banka ATM’lerine yönlendirildiklerini tespit ettik. Bu amaçla banka ATM’lerinin üzerine uyarı yazıları astık. Dolandırıcılara aldanan vatandaşlar banka ATM’lerine geldiklerinde uyarı yazılarıyla karşılaşıyorlar. Bu yöntemle bir çok dolandırıcılık olayını önleme olanağı bulduk” diye konuştu.



MÇ(İÖ/AAA)