Muharrem Uyar'ı cep telefonundan arayan kimliği belirsiz bir kişi, kendisini 'polis' olarak tanıtıp şehitlerin intikamını almak istediklerini söyledi. Telefonla konuşmasını sürdüren şüpheli, Muharrem Uyar'a bankada parasının olup- olmadığını sordu. Uyar da bankada 84 bin 500 lirasının olduğunu söyledi. Telefondaki şüpheli, yanında Cumhuriyet savcısının olduğunu söyleyerek telefonunu arkadaşına verdi. Bu kişi de kendisini savcı olarak tanıtıp, "Senin evine 140 bin lira para bırakıyoruz. Hanımına telefon aç sor" dediği sırada Uyar eşinin sesini duydu. Eşine böyle bir şeyin olup olmadığını soran Muharrem Uyar, eşinden "Evet polis geldi, 140 bin lira para bıraktı" yanıtını aldı.

Muharrem Uyar, telefonda konuşmaya devam eden savcı sandığı dolandırıcının isteği üzerine Şair Fuzuli Caddesi'ndeki bir banka şubesine giderek buradaki kendi hesabında bulunan 84 bin 500 lirayı 'Sabri Güdüoğlu' adlı kişinin hesabına gönderdi.

Daha sonra evine giden Muharrem Uyar'a eşi, eve polislerin gelmediğini ve para da bırakılmadığını söyleyerek, "Sadece kendini polis olarak tanıtan bir kişi telefonla beni aradı. Bana 'Polislerin eve gelip 140 bin lira bıraktığı söyleyeceksin, aksi halde eşini anarşistler vuracak' dediler. Sonra telefonla tekrar aradıklarında senin de sesini duydum, sorunca korkumdan 'Parayı getirdiler' dedim" dedi.

Dolandırıldığını anlayan Muharrem Uyar polis merkezine giderek şikayetçi oldu. Polisler, Uyar'ın 84 bin 500 lira parasını alan dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.



KA(EK/SS)