Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı, hakim, güvenlik görevlisi olarak tanıtarak çeşitli suçlamalar yöneltip dolandırıcılık yapan bir şebekeyi izlemeye aldı. Uzun süren yapılan takipte, polisler şebekenin bu yolla milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiğini saptandı.

6 İLDE OPERASYON

Polis, aylarca izlediği şebekeye yönelik sabah saatlerinde operasyon başlattı. Şebeke üyesi olduğu saptanan şüphelilerin yakalanmasına yönelik Gaziantep, Şanlıurfa, İstanbul, Ankara, Mardin ve Mersin'de saat 05.00'te operasyon başlatıldı.

ŞÜPHELİLER DİRENDİ

Operasyonun Şanlıurfa bölümü kent merkezinin yanı sıra Akçakale ile Siverek İlçesi'nde yapıldı. En çok şüphelinin bulunduğu Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde yapılan operasyon, yüzlerce polis, zırhlı araç ve özel harekat polislerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Kent merkezinden toplu halde ilçeye giden polisler, önceden belirlenen adreslerin çevresinde güvenlik önlemi aldı. Özel harekat polislerinin uzun namlulu silahları ile görev yaptığı operasyonda, kapısı çalınan şüpheliler gözaltına alındı. Bu sırada kapıyı açmayan ve direnen bazı şüpheliler uzun süren ikna çabalarının ardından gözaltına alındı. Bu sırada polise saldırmaya kalkışan bazı şüpheliler de, zor kullanılarak evlerinden çıkarılarak polis araçlarına bindirildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şanlıurfa ve ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 35 kişi, sorguları yapılmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonun yapıldığı diğer 5 kentte de çok sayıda kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.



DHA(HK/İD)