Samsun Tarım İl Müdürlüğü'nde 1986 yılından itibaren mutemet olarak görev yapan evli ve 2 çocuk babası Murat Deryal, 2009 yılı  Ocak ayında kurum içinde yapılan inceleme sonrasında resmi belgelerde sahtecilik yaptığı ortaya çıktı. Deryal çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2001 ve 2009 yılları arasında kurum içinde çalışan memurların geçici görevle başka yerlere gönderildiklerinde almaları gereken yol paraları ve hastalık paralarını ödenmiş gibi göstererek resmi belgede sahtecilik yapıp zimmetine 662 bin 621 TL geçirdiği tespit edilen Deryal, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamalar sonrasında 2010 yılı Kasım ayında resmi belgede sahtecilik ve zimmet suçundan 21 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İtiraz üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Murat Deryal'ın suçunun zimmet olmadığını ve sanığa nitelikli dolandırıcık suçundan ceza verilmesi gerektiğini belirtti. Bunun üzerine tekrar yerel mahkemeye gelen dosyada bir kez daha hakim karşısına çıkan Murat Deryal, paranın miktarına itiraz ederek, "Ben bu kadar parayı zimmetime geçirmedim. Zimmetime geçirdiğim miktar, bu rakamın yarısı kadardır. Olaydan dolayı çok pişmanım" diye konuştu.

Mahkeme Murat Deryal'e Yargıtay'ın talebi doğrultusunda resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçundan toplam 13 yıl 9 ay hapis cezası ile 1 milyon 656 bin 540 TL para cezası verdi. Hapis cezası yaklaşık 8 yıl azalan Deryal'ın 2 dairesine, 2 otomobiline, emekli ikramiyesi olan 41 bin 566 TL'ye ve banka hesaplarına el konuldu.



İA(İS/AAA)(FOTOĞRAF)