Fatma Güneş, eşi 60 yaşındaki Hüsnü Güneş'in 2005'te şeker hastalığı nedeniyle ölmesinin ardından çocukları 16 yaşındaki Gülay, 14 yaşındaki Gizem, 13 yaşındaki Pınar, 12 yaşındaki Öznur, 10 yaşındaki Burcu ve 8 yaşındaki Funda ile birlikte yalnız kaldı. Fatma Güneş, 15 Mart 2011'de rahatsızlanan büyük kızı Gülay'ı, Aile Sağlığı Merkezi'ne götürdü. Gülay Güneş'e, uzun süreli beslenme yetersizliğine bağlı olarak kan hücrelerinin tümünün azalması ile ortaya çıkan 'Pansitopeni' tanısı konuldu. Aile Sağlığı Merkezi doktoru Hasan Koca tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Gülay Güneş ile psikolojik rahatsızlığı bulunan annesi Fatma Güneş, tedaviye alındı. Dr. Hasan Koca ise polisler eşliğinde Fatma Güneş'in evine gittiğinde, derme çatma harabe bir yapı ile karşılaştı.

Ailenin durumunun basında yer almasının ardından Fatma Güneş ve çocukları koruma altına alındı. Kızıyla birlikte tedavilerinin ardından taburcu olan Fatma Güneş, çocuklarıyla birlikte önce Zonguldak Huzurevi'ne, daha sonra da kirası devlet tarafından karşılanan başka bir eve yerleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ise ailenin yaşadığı evi baştan aşağıya yeniledi. Eşinden kalan 800 liralık emekli maaşıyla çocuklarını okutmaya çalışan Fatma Güneş ve çocukları, geçen ay onarımı yapılıp, yeni eşyayla donatılan evlerine yerleşti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Gülizar Yılmaz, dün Fatma Güneş'i evinde ziyaret etti. Huzurevine yerleştirildiklerinde çocuklarının elinden alınacağını düşünerek çok üzüldüğünü belirten Fatma Güneş, daha sonra yapılan yardımlarla mutlu olduğunu söyledi. Fatma Güneş, "Burayı tamir etmişler, koltuk getirmişler, yatak getirmişler. Biz çok mutlu olduk. Çocuklarıma hem annelik, hem babalık yapıyorum. Onları her gün okuldan gelirken kapıda bekliyorum. Elimden geldiği kadar onları okutmak istiyorum" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Gülizar Yılmaz ise Fatma Güneş ve çocuklarına sıcak bir yuva sağladıkları için mutlu olduklarını söyledi. Yılmaz, "Çocuklar mutlular, okullarına gidiyorlar, dershaneye gidiyorlar. Eğitimleri için her şeyi yapıyoruz. En güzeli de onları yalnız bırakmıyoruz. Çünkü onların şu anda manevi desteğe daha çok ihtiyacı var" diye konuştu.



GG(EE/CK)