Diyaliz Merkezi’nde doktorluk yaptıktan sonra bir süre önce bir ilaç firmasında ürün pazarlama müdürü olarak çalışmaya başlayan E.B., dün akşam saatlerinde iş bitimi, yönetimindeki 35 HU 9203 plakalı otomobiliyle yola çıktı. E.B., Konak İskele’den geçerken, iddiaya göre, otostop yapan kimliği belirsiz bir kişiyi aracına aldı.

DOKTORU YOLA ATIP ARACINI GASP ETTİ

Daha sonra ikili E.B.’nin Güzelbahçe Siteler Mahallesi’ndeki dairesine gitti, burada alkol aldı. Kimliği belirsiz kişi, iddiaya göre, E.B.’den para istedi. E.B.’nin para vermeyi reddetmesi üzerine, şüpheli doktoru sol göğsü ile sol kolundan bıçakla yaraladı. Kanlar içinde kalan E.B.’yi apartmandan zorla çıkartan şüpheli, yaralıyı otomobiline bindirdi. Urla İlçesi’ne giden şüpheli, bugün saat 01.00 sıralarında, E.B.’yi burada Özbek Kavşağı’ndaki bir benzin istasyonu yakınlarında araçtan attı. Şüpheli gasp ettiği araçla izini kaybettirdi.

Yaralı doktor E.B. cep telefonuyla sağlık ve polis ekiplerini arayarak yardım istedi. E.B. ihbar üzerine gelen acil yardım ekiplerince Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan E.B.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Kaçan şüphelinin kimliğinin belirlenmesi, E.B.’nin otomobilin de bulunması için çalışma başlatıldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri E.B.’nin evine giderek burada parmak izi ile delil aradı. E.B.’nin alınan ilk ifadesinde, yoldan aldığı ismi belirsiz kişi ile dairesine gittiği burada içki içtikten sonra sonra şüphelinin para istediğini, vermeyince de bıçakla yaralayıp kendisine ait otomobil ile kaçtığını söylediği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.