İlkadım İlçesi Yenidoğan Mahallesi'nde 2009 yılı Eylül ayında meydana gelen olayda, SGK Sağlık İşleri Kurulu'nda çalışan Op.Dr. Halil Dizdaroğlu mesai çıkışı kendisine ait otomobille evine gitti. Otomobilini park ettikten sonra evine doğru yürürken arkasından gelen Burak Şahiner, Dizdaroğlu'nu tabancayla sağ ayağından yaraladı. Olayın ardından kaçan Şahiner, İstanbul'da yakalanarak tutuklandı. Ancak Dr. Halil Dizdaroğlu, özel bir tıp merkezinin ortağı olan meslektaşı E.Y.'nin azmettirmesiyle sanığın kendisini vurduğunu ileri sürüp şikayetçi oldu. Bunun üzerine Şahiner ve Dr. E.Y. hakkında, 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar hapis istemiyle Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

Bugünkü duruşmaya katılmayan Dr. Halil Dizdaroğlu, "SGK'da benim görevim hastanelerin gönderdiği faturaları incelemektir. E.Y.'nin ortağı olduğu tıp merkezinin 248 bin TL'lik faturası vardı. Ben yaptığım incelemede bunun yaklaşık 100 bin TL'sinin kesilmesini istedim. Bunun üzerine sanık buna itiraz etti ve beni telefonla arayarak görüşmek istedi. Ben de kendisiyle görüşmedim. Sonra silahlı saldırı oldu. Sanıklardan şikayetçiyim" diye konuştu.

Tutuksuz yargılanan Dr. E.Y. ise iddiaları kabul etmeyerek yaralama olayı ile ilgisinin olmadığını belirtip beraatini istedi. Tutuklu sanık Burak Şahiner ise savunmasında kendisini kimsenin azmettirmediğini söyleyerek, "Ben doktoru bir süre takip ettim. Önce evinin yanında bir gece vakti ateş ettim. Birkaç gün sonra da otomobilini kurşunladım. Amacım onu korkutup, daha sonra yakınlaşıp kendisinden para almaktı. Olay günü de evine giderken arkadan bir el ateş ettim. Amacım kimseyi öldürmek veya yaralamak değildi" dedi.

Mahkeme, azmettircilikten yargılanan Dr. E.Y.'nin delil yetersizliğinden beraatine karar verirken, Burak Şahiner'i ise yaralama, tehdit ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından 13 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.



İA(İS/CK)



E.Y.: Ersin Yılmaz