Kırklareli Devlet Hastanesi önünde toplanan Tabipler Odası üyeleri hekimlere yapılan saldırıları kınadı. Topluluk adına konuşan Kırklareli Tabipler Odası Başkanı Halil Muhacir hastaları hekimlere karşı kışkırtanlara ve hekimliği değersizleştirenlere karşı tepki göstermek için bir araya geldiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Gaziantep’te göğüs cerrahisinde uzmanı olarak görev yapan Dr. Ersin Arslan 17 Nisan Salı günü bir hasta yakının saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Eşi hamile olan doktorumuz 30 yaşında daha mesleğinin başında bir arkadaşımızdı. Bunu bizlere sıradan bir olay olarak gösterenlere haykırmak için buradayız. Ülkemizin hemen her yerinde her sağlık kuruluşunda her gün bu olayları gördük. Sağlıkta dönüşüm programı ile hekimi hedef gösteren Sağlık Bakanı bunu duymadı. Sağlık çalışanlarını ve hekimlerini onurlarını ve mesleklerini sahip çıkmaya çağırıyoruz”

"ÖLÜMLER GÖZ GÖRE GÖRE GELİYOR"

Tekirdağ Tabip Odası üyeleri de Çorlu İlçesi’ndeki Devlet Hastanesi önünde toplanarak eylem yaptı. Gaziantep’te meslektaşlarının bir hasta yakını tarafından öldürülmesi kınayan Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Serdar Sözmez, “Doktor Ersin Arslan’ı kaybetmenin derin acısını her birimiz yüreğimizde hissettik. Gün geçmiyor ki, bir sağlık çalışanı saldırıya uğramasın. Hakaretsiz geçen günümüz yok, acil poliklinikler savaş alanı gibi, vazifemiz bittiğinde, çok şükür bugünü de kazasız belasız atlattık diyoruz. Saldırılar göz göre göre geliyor, sistemin getirdiği hasta-hekim arası güven sorunun da yalnızlaştırılan ve sahipsiz bırakılan hekime saldırmak en kolay iş oluyor. Tabii bunda kimi siyasilerin ve medya mensuplarının gerçek nedene yönelmeden işin kolayına kaçarak çalışanları hedef gösterecek beyanlarda bulunmalarının payı büyük. Her gün olan saldırılara hiçbir etkin tedbir alınmayınca da ölümler göz göre göre geliyor. Ölümden ötesi var mı ? Artık yeter, önlem alın, gereğini yapın” şeklinde konuştu.



MY,AÜÜ(LK/AK)