İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bahçesinde bugün saat 12.00 sıralarında toplanan Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası üyeleri, üzerinde “Alo 184 Sabim Sağlıkçı Taciz Hattı Kapatılsın. Sağlık Bakanı İstifa Etsin” cümlesinin yazılı olduğu pankartı açtı.

Aralarında Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, Türk Tabipler Birliği Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu’nun da bulunduğu yaklaşık 200 kişi, yürümeye başladı. Ellerinde yaşamına son veren Asistan Doktor Melike Erdem’in fotoğrafları ve sağlık bakanlığını eleştiren dövizler olan topluluk, sık sık “Sabim Hattı kapatılsın”, “AKP sağlığa zararlıdır”, “Akdağ istifa” ve “Kurtuluş yok, tek başına. Ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganları attı.

Topluluk yoğun yağmura rağmen önce Millet Caddesi’ni daha sonra Kızılelma Caddesi’ni geçti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne giren eylemciler, burada meslektaşlarının alkışlı desteğiyle karşılaştı.

Topluluk daha sonra da Asistan Doktor Melike Erdem’in çalıştığı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ulaştı. Asistan Doktor Melike Erdem’in intihar ettiği yere gelen eylemciler meslektaşları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Topluluk saygı duruşunun ardından genç doktorun son nefesini verdiği beton zemine karanfiller bıraktı. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Özdemir Aktan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin tırmandığını belirtti.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ali Çerkezoğlu da yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın istifa etmesi gerektiğini söyledi. Dr. Ali Çerkezoğlu ayrıca sağlık çalışanlarını hastalara kırdıran “Alo 184” hattının kapatılması gerektiğini vurguladı.

Hazırlanan ortak açıklamanın okunmasının ardından topluluk olaysız dağıldı.