Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görev yapan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan’ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepki gösteren doktorlar Samsun’da da iş bırakma eylemi yaptı. Olayı protesto etmek isteyen KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Samsun Tabip Odası yetkilileri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde saat 12.30’da iki ayrı basın açıklaması yapmak istedi.

Aynı yerde, aynı anda 2 farklı sağlık örgütü tarafından basın açıklaması yapılmak istenince gergin anlar yaşandı. SES Şube Başkanı Dr. Murat Arıkan’ın basın açıklaması yapmasının ardından bugün saat 17.30’da Samsun Tabip Odası'ndan Sağlık İl Müdürlüğü’ne yürüyeceklerini duyurdu. 

Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın da kendilerinin de cumartesi günü saat 17.00’de Tabip Odası önünde toplanıp yürüyüş yapacaklarını söyleyerek, "Siz kendi kafanıza göre Tabip Odası adına bir takım açıklamalarda bulunuyorsunuz" diyerek sendika üyelerine tepki gösterdi.

MİKROFONUN SESİ KAPATILINCA TARTIŞMA BÜYÜDÜ

Yrd. Doç. Dr. Günaydın'ın konuşmaya devam ettiği sırada sendika üyelerinin mikrofonun sesini kapatması tartışmanın büyümesine neden oldu. Yrd. Doç. Dr. Günaydın, korsan bir açıklamanın yapıldığını belirterek, "Tabip Odasının yapmaya çalıştığını engelliyorsunuz. Bir mikrofonu bile hekimin sesini kesmek için SES kullanıyorsa ne demek istediğiniz belli sizin. Bizim derdimiz sadece hekim hakları" dedi. Yrd. Doç. Dr. Günaydın, "Bizim açıklama yapacağımız saatte kendilerinin başhekimliğin izni olmadan basın açıklaması yapmak istediler" diye konuştu.

BAŞHEKİM TARTIŞMAYI YATIŞTIRMAYA ÇALIŞTI

Tartışmayı yatıştırmaya çalışan Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Sırrı Kılıç da "Biz ölen kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Bu amaçla arkadaşlarımızı toplayıp Tabip Odası başkanımızı özellikle rica ederek, herkesi bütün sendikaları, vatandaşlarımızı, siyasilerimizi ayırt etmekseniz sağlığın siyasetin önünde olduğunu söyleyerek mesaj vermek istiyoruz. Hiçbir şekilde siyasi arenaya çevrilmesini istemiyoruz" dedi.

TARTIŞMANIN ARDINDAN SAYGI DURUŞUNDA BULUNDULAR

SES üyelerinin pankartlarını kaldırmasının ardından Tabip Odası Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mithat Günaydın, basın açıklaması yaptı. Daha sonra her iki sağlık çalışanı örgütü üyesi doktorlar hep birlikte Doktor Ersin Arslan için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra gruplar olaysız dağıldı.



YK(İS/SS)