Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’nde görev yapan kalp ve göğüs cerrahı Op. Dr. Ersin Arslan’ın uğradığı saldırıda hayatını kaybetmesi nedeniyle Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’nde tören düzenlendi. Başhekimlik binası önünde saat 12.30 sıralarında toplanan doktorlar ile sağlık çalışanlarının yaşanan olaydan derin üzüntü duyduğu gözlendi. Törene Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Yekeler, Doç. Dr. Tamer Okay, Doç. Dr. Ergin Eren ve Doç. Dr. Haldun Akgöz de katıldı.

Konuşmasında türlü olumsuzluklara rağmen görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her gün arttığına dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Yekeler, “Görevi başındaki doktorların da bir hayatı vardır. Her hastanın da sağlık çalışanı bir yakını mutlaka vardır. Hasta yakınlarına sesleniyorum. Size 36 saat nöbet tutarak hizmet eden doktorlara daha saygılı olun” diye konuştu.

Yazılı ve görsel medyanın son yıllarda doktorlara ve sağlık çalışanlarına zarar verdiğine değinen Prof. Dr. İbrahim Yekeler, televizyon dizilerinde  zenginler karşısında eğilen ve her şeyi yapan doktor imajının çizildiğini, çizilen bu imajın ise gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Sağlıkta etkisini gün geçtikçe arttıran şiddetin yanı sıra yapılan kötü propaganda ile de mücadele etmek zorunda kaldıklarını anlatan Prof. Dr. İbrahim Yekeler, “Doktorlara ve sağlık çalışanlarına saldırı var, onları aşağılayıcı metinler var. Bizler sadece öldürülme ile değil kötü sözlerle de mücadele etmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Doktorların, sağlık çalışanlarının ve hastaların memnuniyetinin birlikte artmasını dilediklerini vurgulayan Prof. Dr. İbrahim Yekeler, “Ersin Arslan, görev yaparken uğradığı saldırıda hayatını kaybetti. Hepimizin başı sağolsun” diye konuştu.

Doç. Dr. Tamer Okay, Doç. Dr. Ergin Eren ve Doç. Dr. Haldun Akgöz de topluluğa seslendi. Konuşmaların ardından hayatını kaybeden Ersin Arslan için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Doktorlar ve sağlık çalışanları daha sonra hastaneye döndü.

“SADECE DARP ETMEKLE KALMIYORLAR”

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde toplanan SAĞLIK – SEN İstanbul 2 No’lu Şube üyeleri de bir basın açıklaması düzenledi. “Sağlıkta şiddete hayır” ve “Sağlıkta şiddet toplumsal şiddetin yansımasıdır” yazılı dövizler taşıyan grup adına basın açıklamasını SAĞLIK – SEN İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Yavuz yaptı.

Toplumsal şiddetin sürekli tırmandığını söyleyen Ekrem Yavuz, “17 yaşında bir çocuğun bir hekimi bıçaklayarak öldürmesine neden olan psiko-sosyal faktörleri ortadan kaldırmalıyız. Gerekli caydırıcı önlemleri de almalıyız” dedi.

Her gün bir hekimin, hemşirenin ve tıp teknisyeninin darp edildiğine tanık olduklarını hatırlatan Ekrem Yavuz, “Ne yazık ki saldırganlar artık sadece darp etmekle kalmıyor, öldürüyorlar” diye konuştu. Topluluk basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.



(BB)