Havza İlçesi'ne bağlı Aslançayır Köyü’nde oturan ve çiftçilik yapan 3 çocuk babası 50 yaşındaki Arslan Yılmaz, geçen 9 Eylül'de rahatsızlanarak Havza Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Aynı gün OMÜ Acil Servisi'nde Arslan Yılmaz'a 1 yıllık evli asistan doktor Mustafa Bilgiç müdehale etti. İğneyle Yılmaz'ın karnından sıvı alan Bilgiç'in eline aynı iğne battı. Yapılan tetkiklerin ardından KKKA hastası olduğu anlaşılan Arslan Yılmaz, 2 gün sonra hayatını kaybetti.

Hastasının ölümünün ardından rahatsızlanan Dr. Mustafa Bilgiç, görev yaptığı hastanede tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerin ardından Dr. Bilgiç'in de KKKA hastası olduğu kesinleşti. Genç doktorun tedavisinin Yoğun Bakım Servisinde devam ettiği belirtildi.

"HASTASININ İĞNESİ YANLIŞLIKLA ELİNE BATTI"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mustafa Bekir Selçuk, Mustafa Bilgiç'in yanlışlıkla hastasının iğnesini kendisine batırdığını söyleyerek "Havza ilçesinden gelen 49 yaşında bir erkek hasta karın şişliği ve halsizlik şikayetiyle hastanemize başvuruyor. Tabii geldiğinde KKKA hastası olduğu bilinmiyor. Sorulduğu halde kendisini keneden de bahsetmiyor. Daha sonra o arkadaşımız gerekli tahlilleri alırken iğneyi yanlışlıkla eline batırıyor. Bunu kimseye söylememiş kazadan sonra iki gün hastaneye gelmiş çalışmış. Daha sonra rahatsızlanınca hemen geçtiğimiz hafta çarşamba güni tedavi altına aldık. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastası olduğu kesinleşti. Bu arkadaş tecrübesiz birisi değil. Çok çalışkan ve hertarafa koşan bir arkadaşımız. Tedavisi yoğun bakım servisinde sürüyor. Gereken herşey yapıldı bekliyoruz" diye konuştu.  



YK(İS/SS)