Olay, bugün Çorum'un Osmancık İlçesi'nde meydana geldi. Sağlık Grup Başkanı Dr. Alperen Kısa'nın makamına dalan Ekrem U., yanında getirdiği bıçağı çekti. Ekrem U., ardından üstüne yürüdüğü Dr. Alperen Kısa'nın göğsüne bıçağı sapladı. Kanlar içerisinde kalan Dr. Kısa'nın yardım çığlıklarına koşan personel, saldırgan Ekrem U.'yu etkisiz hale getirip çağırdıkları polise teslim etti.

Dr. Alperen Kısa ise ambulansla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanedeki doktorlar, Dr. Kısa'nın sağlık durumunun iyi olduğunu, bıçak darbesinin organlarına zarar vermediğini bildirdi.

Saldırganın şizofreni hastası olduğu ve daha önceden de 'dolandırıcılık ve mala zarar vermek' gibi suçlardan sabıkasının bulunduğu ileri sürüldü.

Olayla ile ilgili açıklama yapan Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, "Sağlık Grup Başkanı Kısa'nın sağlık durumu iyi. İlk gelen bilgiler, saldırganın şizofreni hastası olduğu yönünde. Yapılan araştırmada, doktorla herhangi bir husumeti bulunmuyor. Neden yaptığı konusunda emniyet güçlerinin soruşturması sürüyor. İfadeler alındıktan sonra olayı neden yaptığı ortaya çıkacaktır" dedi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.



MU(MS/SS)