Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuksuz olarak katılan Dr. Murat Gençoğlu, Hayriye Özmen'i zaman zaman muayene ettiğini ve kendisini tanıdığını iddia etti. Dr. Murat Gençoğlu ''Hayriye Özmen, bana muayene için geldiğinde tansiyonu ve şekeri yüksekti. Yanında gelen birisinin bana verdiği rapora göre diyabet ilacı yazdım. Bilerek böyle birşey yapmadım. Ben 40 yıldır doktorum, Hastanın şekeri normalden fazlaydı bu yüzden o ilacı yazdım'' dedi.

'HİÇ DİYABET İLACI KULLANMADIM'

Duruşmaya katılan 80 yaşındaki Hayriye Özmen de, Dr. Murat Gençoğlu'nun kendisini muayene edip etmediğini olayın 5 yıl önce meydana geldiği için hatırlamadığını, ancak Devlet Hastanesi'ne o tarihlerde hiç gitmediğini, evinin yakınındaki özel hastanede sürekli muayene olduğunu anlattı. Hayriye Özmen, şeker hastası olmadığını ve bugüne kadar hiç diyabet ilacı kullanmadığını belirterek şunları söyledi:

''Bu olay ortaya çıkmadan önce benim maaşımdan sürekli fazla kesinti yapılıyordu. Beni test için 2 kere Devlet Hastanesi'ne götürdüler, şerbet içirdiler (glikoz yüklemesi) ama şekerim çıkmadı. Beni sürekli ilaç aldığım eczacı N. yaktı. Bana hile yapanlardan şikayetçiyim, paramı alanlardan şikayetçiyim.''

TEMYİZ ETMEZSE CEZAEVİNE KONULACAK

Mahkeme heyeti, 'Evrakta sahtecilik yapmak' suçunun eldeki deliller ve bilirkişi raporuyla sabit görüldüğü gerekçesiyle Dr. Murat Gençoğlu'na önce 3 yıl hapis cezası verdi. Ceza Dr. Gençoğlu'nun duruşmadaki iyi hali gözönüne alınarak 2 yıl 6 ay hapis cezasına indirildi.  Doktor, mahkmeden yine tutuksuz olarak ayrılırken, 1 hafta içinde temyize başvurabileceği, vurmadığı takdirde cezaevine konulacağı bildirildi. 

SGK müfettişleri tarafından bir eczanede yapılan incelemede, bazı hastaların sağlık karnelerine muayene edilmeden ilaç yazıldığı tesbit edilmiş, Dr. Murat Gençoğlu hakkında da 'Evrakta sahtecilik yapmak' suçundan dava açılmıştı.



VD(OE/COŞ)