Olay, Işıkkent Dökümcüler Sitesi, 6106/4 Sokak 14 numarada bulunan Kayacanlar Alüminyum firmasında geçen salı günü meydana geldi. Döküm ustası olan 53 yaşındaki Abdülkadir Çay, işyerinde çalıştığı sırada saat 20.30'da fenalaştı. Mesai arkadaşlarının çağırdığı 112 acil yardım ekibinin yaptığı müdahale sırasında Abdülkadir Çay'ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

SABAHA KADAR CEBET BAŞINDA DURDULAR

Acil yardım ekibindeki doktorun, Abdülkadir Çay'ın ölümünü şüpheli bulması üzerine adli soruşturma başlatıldı. Polisin ulaştığı nöbetci savcı, defin için karar vermekle yükümlü olan belediye doktorunun cesedi incelemesini ve onun şüpheli bulması durumunda da soruşturmanın yürütülmesi için kendilerine haber verilmesi talimatı verdi. Karakol ekiplerinin ulaştığı yetkililer, belediye doktorunun gece nöbetlerinin bulunmadığı ve mesai saatleri içerisinde görev yaptığı yanıtını aldı. Bununla ilgili tutanak tutan polis, bu kez devlet hastanelerinde görevli doktorlarla bağlantıya geçti. Ancak onların da buna yetkilerinin bulunmadığı karşılığını vermesi üzerine, son olarak özel hastanede görevli doktorlara ulaşıldı, ancak onlardan da yine aynı yetkisizlik yanıtı alındı.

Yaşananlara tepki gösteren Abdülkadir Çay'ın yakınları, sık sık polislerle tartıştı. Sabaha kadar polisin başında nöbet tuttuğu Abdülkadir Çay'ın cesedi için rapor, olaydan 12.5 saat sonra, mesainin başlamasıyla olay yerine gelen belediye doktorunun kontrolü sonrasında verilebildi. Cesedi inceleyen doktor, kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini belirledi. Çay için şüpheli bir durumun olmadığı yönünde rapor vermesi üzerine, cenazesi saat 09.00 sıralarında ailesine teslim edildi. Abdülkadir Çay'ın cenazesi, çarşamba günü ikindide kılınan namazın ardından Buca Kaynaklar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

OĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Yaşananlara tepki gösteren Abdülkadir Çay'ın oğlu Ahmet Çay, hukuk mücadelesi başlatacağını söyledi. Çay, "Babam orada cansız yatarken bizler onun cenazesini kaldırmak istedik. Ama malesef bir tane yetkili doktor bulamadık. Çaresizce cesedin başında babaha kadar beklemek zorunda kaldık. Bir yerde insanlara masi saati dışında ölmeyin gibi komik bir şey denmek isteniyor. Orada babam hayatı kaybetmiş ama cenazesine hiçbir saygı gösterilmiyor. Bir tek yetkili bulunamıyor. Büyük acı yaşadık. Bunun sorumlularının da cezalandırılması için mücadele edeceğiz" dedi.



TY(AÖ/SS)