Çankırı'da yaşayan inşaat ustası Mehmet Sarıyusuf, testere ile odun keserken yaklaşık 2 hafta önce dikkatsizlik sonucu sol elini makineye kaptırdı. Bir anda kanlar içerisinde kalıp kıvranan Sarıyusuf'un sol elinin 4 parmağı kesildi. Çevre sakinleri, Mehmet Sarıyusuf'u parmaklarla birlikte en yakında olan Çorum'un Bayat İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne götürdü. Doktorlar, vakit kaybetmeden kopan parmakları bir buz kalıbına koyarak yaralıyla birlikte Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti.

Sarıyusuf, burada Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Metin Temel tarafından ameliyata alındı. 8 saat süren ameliyatla Sarıyusuf'un sol elinin kopan 4 parmağı tekrar yerine dikildi. Ancak parmaklardaki kirli kanın boşaltılması ve kan dolaşımın yeniden sağlanması gerekiyordu. Opr. Dr. Temel, bunun için operasyondan sonra 6 gün boyunca 40 sülükle tedavi uyguladı. Parmak içerisindeki kirli kan sülük tarafından emilerek hastaya taze kan takviyesi yapıldı ve parmaklardaki kan dolaşımı sağlandı.

Tedavi hakkında bilgi veren Opr. Dr. Metin Temel, çeşitli tedavilerde kullanılan sülüğün kanı emerken tükürüğünden salgıladığı bir madde sayesinde kanamanın devam ettiğini ve kanın temizlendiğini açıkladı. Mehmet Sarıyusuf'un kesilen 4 parmağın biri dışında diğerlerini eskisi gibi kullanabileceğini söyleyen Opr. Dr. Temel, hastayı da pazartesi günü taburcu edeceğini söyledi. Mehmet Sarıyusuf ise "Ne olduğunu anlamadım. Elimin kanadığını ve parmaklarımın koptuğunu gördüm. Şimdi üçünü eskisi gibi kullanabileceğim. Diğerinin performansı ise öteki parmaklara göre daha düşük olacak. Buna da şükrediyorum" dedi.



YÇ(İS/BT)