Şanlıurfa'da oturan 2 çocuk annesi 30 yaşındaki Aysel Soylu, eşi ve çocuklarıyla birlikte yaz mevsimi başında Aksaray'a tarım işçisi olarak geldi. Doğuştan kalbi delik olan Mehmet Soylu, tarlada ailesinin yanındayken yüzü ve eli şişti. Paniğe kapılan Soylu ailesi çocuklarını Aksaray Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada, Mehmet Soylu'nun rahatsızlığının kalbinin delik olmasından kaynaklandığı saptandı. Konya Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Mehmet'e anjiyo yapıldı. Ardından da Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorlar, çocuğun kalbindeki deliğin ameliyatla kapatılabileceğini söyledi. Ailenin de izniyle ameliyata alınan Mehmet'in kalbinin delik olan bölümü kapatıldı, damarlarındaki darlık da giderildi.

Yoğun bakımdan servise alınan Mehmet Soylu, ''Hastaneden çıktıktan sonra arkadaşlarımın yanına gidip, yeniden koşup oynayacağım'' dedi.

Yeşil kartlı olduklarını belirten anne Aysel Soylu, 5 yıldır yaz aylarında tarım işçisi olarak Aksaray'a geldiklerini söyledi. Oğlu Mehmet'in kalbindeki deliğin zamanla büyüdüğünü, damarlarının da daralmaya başladığını belirten Soylu, şunları söyledi:

''Ameliyatsız iyileşmesinin mümkün olmayacağı söylendi. Doktorların önerisi üzerine eşimle birlikte karar vererek ameliyatı kabul ettik. Doktorlar ameliyatın başarılı geçtiğini belirttiler. Oğlum sağlığına kavuştuğu için mutluyuz.''

Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Öç ise ''Hastamızı ameliyatsız sağlığına kavuşturmamız mümkün değildi. Ailesinin onayı alınarak ameliyata karar verildi. Yaptığımız ameliyatla kalbindeki deliği kapatıp, damarındaki darlığı giderdik. 2 gün yoğun bakımda tedavisini sürdürdüğümüz hastamızı daha sonra servisimize aldık. Herhangi bir problem yok. Yakında taburcu etmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.



HK(İA/CK)