Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nda temizlik işi yapan firmada çalıştıkları sırada geçen yıl temmuz ayında tanışıp bir ay sonra evlenen Ferhat Çaplık ile Gülfem Çaplık'ın mutlulukları, genç kadının hamile olduğunu öğrenmesiyle perçinlendi. Çaplık çifti, yaşamlarının geri kalan bölümünü İzmir'in Selçuk İlçesi'nde geçirmeye karar verip, işi bıraktıktan sonra buraya taşındı. Hamileliği boyunca kontrollerini aksatmayan Gülfem Çaplık, 25 Haziran 2012 tarihinde ağrılarının artması üzerine Selçuk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, buradan da İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İzmir'de yapılan kontrollerde aileye doğumun 14 gün geciktiği söylendi. 27 Haziran'da sezaryenle bir kız çocuğu dünyaya getiren Gülfem Çaplık, iddiaya göre, solunum yetmezliği ve hiper tansiyon tanısıyla yoğun bakıma alındı. Gülfem Çaplık 8 Temmuz'da hastanede yaşamını yitirdi. Çaplık, doğup büyüdüğü Aydın'ın Koçarlı İlçesi'ne bağlı Çallı Köyü'nde toprağa verildi.

AİLE: ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ

Eşinin ölümüyle sarsılan Ferhat Çaplık yaşadıkları süreçte tatmin edici cevaplar alamadıklarını belirtip, "Saat 22.30 sıralarında çocuğu gösterdiler. Annesiyle ilgili hiçbir şey söylemediler. Kimseye de bir şey soramadım. Sabaha kadar bekledim hiçbir şey öğrenemedim. 28 Haziran sabahı doğum servisine gittim. Birkaç hemşire kendi aralarında konuşuyorlardı. Beni görmüyorlardı. Sadece bebeğimizi göstererek `doğumu sırasında annesi ölen talihsiz bebek' diyorlardı. Ben o an bayılmışım. Gözlerimi açtığımda yoğun bakım odasındaydım. Eşim de orada cihazlara bağlı komada yatıyordu. Yaklaşık iki hafta sonra beni çağırdılar ve sadece `başın sağ olsun' dediler. Eşimin ölümünü şüpheli bulduğum için otopsi yapılmasını istedim ve savcılığa başvuruda bulundum" diye konuştu.

ADLİ TIP UZMANI GÖZETİMİNDE MEZAR AÇILDI

Koca Ferhat Çaplık'ın geçen 11 Temmuz'daki şikayeti üzerinde, çocuğunu göremeden toprağa verilen Gülfem Çaplık'ın Çallı Köyü'ndeki mezarı bugün saat 10.00'da Aydın Cumhuriyet Savcısı, Adnan Menderes Üniversitesi Adli Tıp Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selim Özkök, Jandarma ve sağlık görevlililerinin gözetiminde açıldı. Mezardan çıkartılan genç kadının cenazesi ilk kontrollerin ardından Koçarlı Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

ADI KIZINDA YAŞAYACAK

Bir yıl önce gelin yaptığı kızının ölümüyle adeta yıkılan baba 53 yaşındaki Nizamettin Gezer, "Gülfem, dört çocuğumdan biriydi. 19 yaşına kadar bir kez bile hasta olup, hastaneye düşmedi. Nasıl olur da ölür? Birilerinin bunu açıklaması gerek" diyerek isyan etti. Nizamettin Gezer, kızının tekrar açılan mezarı başında gözyaşlarını tutamadı. Annesini doğumda kaybeden bebeğe Gülfem'in adının verildiği ve annesinin adını yaşattığı belirtildi. Minik Gülfem'e yengesi Dilek Gezer'in baktığı öğrenildi.



CU,VE(AÖ/AK)