Diyarbakır'da, 14 Temmuz'da BDP ve DTK'nin düzenlemek istediği ancak Valiliğin izin vermediği miting sırasında polisin tartaklaması sonucu beyin kanaması geçirdiği iddia edilen 25 yaşındaki Kerem Çiçek'in tedavisi Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde sürüyor. Polis gözetiminde tedavisi süren Çiçek, dün avukatı Murat Güzel ile görüştü. Çiçek'in avukatı Güzel'e anlatımına göre olay şöyle gelişti:

Bir hafta önce doğum yapan eşine ilaç almak için evden çıkan Kerem Çiçek, olaylar nedeniyle Şehitlik semtindeki eczanelerin kapalı olması nedeniyle eve dönerken, Şehitlik karakolu önünde bekleyen polisler tarafından kimlik sorgusu için durduruldu. İddiaya göre polisler kimlik kontrolünü yaptıktan hakaret edip Çiçek'i dövdü. Beyin kanaması geçiren Çiçek, polisler tarafından hastaneye kaldırıldı.

Diyarbakır Su ve Kanalizyasyon İdaresi (DİSKİ)'de mütteahit firması elamanı olarak çalışan Kerem Çiçek'in 5 gündür hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi sürerken, kapısında da polislerin beklediği öğrenildi. Avukatı Murat Güzel, müvekilini hastanede ziyaret ederek, olay hakkında kendisinden bilgi aldığını ve ilgili polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Müvekilinin kendisini tartaklayan polisleri görse tanıyacağını söylediğini ve polislere eşine eczaneden ilaç almak için dışarı çıktığını söylemesine rağmen dövüldüğünü iddia eden Avukat Murat Güzel, "Polisler, ayrıca bilinci yerinde değilken müvekilime şikayetçi olmadığına dair bazı evraklar imzalatmıştır. Bu kanuna aykırıdır. Diyarbakır'daki olaylarda orantılı güç kullanıldığını söyleyen İçişleri Bakanı ve Vali'nin doğru söylemediği müvekilimin durumu ile net olarak ortaya çıkmıştır" diye konuştu.