Antalya’da yaşayan Havva Dursun, 4 yıl önce şiddetli karın ağrısı nedeniyle Antalya Devlet Hastanesi’ne gitti. Dış gebelik teşhisi konulan Dursun ameliyat edildi. Ameliyatın ardından eşiyle birlikte Bursa’ya taşınan iki çocuk annesi Hava Dursun, 4 yıl sonra tekrar hamile kaldı. Hamileliğinin dördüncü ayında şiddetli karın ağrıları çektiği için doktora giden Dursun’a doktorlar fıtık teşhisi koydu. Hamile olduğu ve bebeğine zarar verebileceği ihtimali üzerine ameliyatı kabul etmeyen Hava Dursun, ağrıların geçmemesi  nedeniyle birçok kez hastanelik oldu.

SEZARYEN OLDU, KARNINDAN KİTLE ÇIKTI

9 ay önce, hamileliğinin 8'inci ayında ağrılarının artması üzerine Şevket Yılmaz Kadın Doğum Hastanesi’ne başvuran Hava Dursun’u sezaryenle ameliyat eden doktorlar, kadının karnında bir kitle olduğunu fark etti. Şiddetli ağrıların nedeni olduğu tahmin edilen ve patolojiye gönderilen kitlenin dört yıl öce gerçekleştirilen ameliyatta unutulan gazlı bez olduğu anlaşıldı.

doğumun ardından bir ay kuvözde kalan ve şimdi 9 aylık olan 'Ecrin' adı verilen kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

DOKTORA SUÇ DUYURUSU

Olayın ardından eşi 36 yaşındaki Fehmi Dursun ile adliyeye gelen Hava Dursun, Antalya’da ameliyatı gerçekleştiren ve karnında gazlı bez unuttuğunu iddia ettiği doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Büyük şok yaşadığını belirten Hava Dursun şunları söyledi:

"4 yıl önce Antalya’da 'dış gebelik' teşhisi koyarak beni ameliyata aldılar. Ameliyatta karnımda gazlı bez unutmuşlar. Ameliyattan dört yıl sonra tekrar hamile kaldım. Hamileliğimin 4'üncü ayında şiddetli karın ağrıları nedeniyle doktora gittim. Bana fıtık olduğum söylendi. Ameliyat bebek için çok riskli olduğundan kabul etmedim. Hamileliğim süresince sürekli hastaneye gitmek zorunda kaldım. Bazen iki çocuğumu evde bırakıp çağırdığım ambulansla beni hastaneye götürüyorlardı. Çocuklarımın ve eşimin psikolojisi bozuldu. Hamileliğimin 8'inci ayında şiddetli ağrılar nedeniyle beni ameliyata aldılar. Sezeryanla 3'üncü çocuğum bir ay önce dünyaya geldi. Kuvözde kaldığı için hayati tehlikesi vardı. Bu sıkıntılardan şeker hastası oldum. Maddi ve manevi olarak çok yıprandık. İnsan hayatı bu kadar kolay değil. Ben hakkımı sonuna kadar arayacağım."

Eşiyle birlikte adliyeye gelen Fehmi Dursun ise, yapılan hata nedeniyle eşi ve çocuğunu kaybbetme riski yaşadığını söyleyerek, ameliyatı gerçekleştiren doktordan şikayetçi olduğunu ifade etti.