Olur'a 35 kilometre uzaklıktaki Çataksu köyü ilköğretim okulunun 13 öğrencisi, öğretmen Hülya Akpınar'ın 30 günlük doğum iznine ayrılması nedeniyle 8 Haziran gelmeden tatile erken girdi. Öğrenci velilerinden Engin Atmaca, "Hülya öğretmenin ne zaman geleceğini bilmiyoruz. Yetkililerden öğretmen istedik ama o da gelmedi. Sanırım çocuklarımız için eğitim dönemi kapandı" dedi.

Öğretmenin doğum izninden önce de birkaç kez rapor alıp köye gelmediğini belirten Çataksu Köyünden Recep Erol, "Köydeki okulda ilk 5 sınıfa birleştirilmiş eğitim veriliyor. Okuldaki ikisi benim toplam 13 öğrencinin 2011- 2012 eğitim öğretim yılı boşa gitti. Hiçbir şey öğrenmediler. Bu çocuklara yazık günah değil mi? Yetkililere defalarca müracaat ettik ama kimse ilgilenmedi" diye konuştu.

Kapalı köy okulundaki çocukların içmesi için bir hafta önce köye süt gönderildiğini belirten köylülerden Özkan Yener ise "Zehirlenirler diye korkumuzdan sütleri çocuklara içiremedik. Onlar köyde yaşadığı için her gün taze süt içiyor. Biz süt değil öğretmen istiyoruz. Yetkililer sesimizi duyup köyümüze bir öğretmen göndersinler" dedi.

Her gün öğretmen gelir sevinci ile okula gittiklerini belirten 5'inci sınıf öğrencisi Melike Yener ise, "Okula bakıp öğretmeni göremeyince bir süre bahçede oyun oynayıp evlerimize gidiyoruz" diye konuştu.

Olur ilçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bektaş da 15 gün önce 30 günlük doğum izni alan öğretmenin yerine verebilecekleri bir öğretmen bulamadıklarını bunun için de Valiliğe yazılı olarak bilgi verildiğini söyledi.