Olay geçen 25 Nisan akşamı merkez Yakutiye İlçesi'nde meydana geldi. 4 yıl önce kaçarak evlenen Elif- Ömer Karanlıkbulut çifti arasında geçimsizlik başladı. At arabasıyla taşımacılık yapan eşi Ömer'den sürekli şiddet gördüğünü öne süren bir çocuk annesi Elif Karanlıkbulut, polise şikayet etti. Gözaltına alınan koca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, genç kadın 3 yaşındaki oğlu Berat ile babası Necati Koçak'ın evine yerleşti. Olay günü kayınpederinin evine gelen Ömer Karanlıkbulut, eşini evlerine götürmek istedi. Ancak kadının gitmek istememesi üzerine damat ile kayınpeder arasında tartışma çıktı. Öfkeli koca, iddiaya göre üzerinde taşıdığı bıçakla eşini kalbinden ve göğsünden bıçakladı, araya giren kayınpederi Necati Koçak'ı de yaraladı. Ağır yaralanan Elif Karanlıkbulut, kaldırıldığı Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastenesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve doğum gününde öldü.

Olay sonrası kardeşi 18 yaşındaki Taner ve babası 48 yaşındaki Mehmet ile birlikte gözaltına alınan Ömer Karanlıkbulut, ilk sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. Eşi mezara, 3 yaşındaki oğlu Berat ise yuvaya teslim edilen Ömer Karanlıkbulut, "Ben öldürmedim" dedi.

Kızlarını kaybettikleri için üç sanıktan da şikayetçi olan baba Necati Koçak, kendisini Taner Karanlıkbulut'un bıçakladığını, kızını ise Ömer Karanlıkbulut'un öldürdüğünü söyledi. Kızı Elif'in olaydan önce eşinden dayak yediği için eve sığındığını vurgulayan anne İsminaz Koçak da geçen duruşmada verdiği ifadesinde, "Ömer bey kızım için 'namusumdur' diyor. Kızımı dövüp kapıya atmış. Elif'e 'Evden ayrılıyoruz. Genelevdeki kadınlar senden daha güzel. Dileneceksin, bundan sonra bize sen bak' diyordu. Ömer, kızım Elif'in yakasından tutarak 'Şimdi senin ölüm günün' diyerek bıçağı sapladı. Babası da olay sırasında 'vurun bunlara' diyerek küfürler ediyordu. Kızım yere düştü. Sonra arkamı döndüm eşim bıçaklanmıştı. Başımdaki yazmayı çıkararak yarasına bastırdım. Kızımın öldüğünü anlamadım. Benim çocuğumu öldürdüler" demişti.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklar Ömer Karanlıkbulut, Taner Karanlıkbulut ve bir önceki duruşmada serbest bırakılan Mehmet Sıddık Karanlıkbulut, sanık yakınları hazır bulundu. Yengesini kendisinin öldürdüğünü söyleyen Taner Karanlıkbulut, "Ağabeyim suçsuz, suçlu olan benim. Suçumu itiraf ediyorum" dedi. Eşinin katili olarak suçlandığını anlatan Ömer Karanlıkbulut da, "Ben burada eşimin katili olarak suçlanıyorum. İdam edin daha iyi. Benim canım gitti, yuvam yıkıldı, çocuğum yetim kaldı. Suçsuz olduğumu ispatlamam için kardeşimimi öldürmem gerekiyor?" diye konuştu. 
Mahkeme heyeti, kayınpeder Mehmet Sıddık Karanlıkbulut hakkında beraat kararı verirken; Taner Karanlıkbulut, yengesinin babası Necati Koçak'ı kasten öldürmeye teşebbüsten 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, cinayeti Ömer Karanlıkbulut'un işlediğini dikkate alarak ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Duruşmada sanık yakınları kararı ağlayarak izledi. 
Sanıkların avukatı Mehmet Salih Bayoğlu ise kararı temyiz edeceklerini söyledi.

 
HP(KS/AAA)