'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası çerçevesinde daha önce çeşitli il ve ilçelerde 29  kız yurdu yaptırılmıştı. Kampanya kapsamında 23 Mart 2010 günü İstanbul'da düzenlenen açık artırmada, 60 sanatçının bağışladığı tabloların satışından 2 milyon 250 bin lira gelir elde edildi. Bu parayla da 29 yurda ek olarak Ağrı'nın Doğubayazıt, Konya'nın Ereğli ilçeleri ve Trabzon'da 100'er öğrenci kapasiteli kız yurtları yaptırıldı. Böylece 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında yaptırılan kız yurtlarının sayısı 32'ye çıktı.

700 BİN LİRAYA MAL OLDU

Doğubayazıt'ta Ahmedi Hani Anadolu Lisesi'nde okuyan 100 öğrencinin barınacağı kız yurdunun açılış töreninde Doğan Gazetecilik Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Hande Sabuncuoğlu, Doğan Gazetecilik Projeler Müdürü Nilgün Yorgancılar Erekli, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yönetim kurulu üyesi Lale Pilatin, Doğubayazıt Milli Eğitim Müdürü İshak Aslan hazır bulundu. Yaklaşık 700 bin liraya mal olan üç katlı 'Baba Beni Okula Gönder' Kız Öğrenci Yurdu'nun açılış törenine katılanları öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Kız yurdunu gezen ve çok beğenen katılımcılar, yemekhanede öğrencilerle birlikte yemek yedi.

AİLESİ VAN'DA ÇADIRDA, KENDİSİ OKUMAK İÇİN GELDİ 

Van depreminde evleri yıkıldıktan sonra, eğitimini tamamlamak için ailesinden ayrılarak Doğubayazıt'a gelen 18 yaşındaki Sibel Yardımcı, yurdu yaptıranlara minnettar olduklarını söyledi. 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmasında 'Yurtta Yaşam' konulu yazısı ile Türkiye birincisi olan Yardımcı, "Ailem Erciş'te çadırda yaşıyor. Sizlerin sayesinde Van'dan buraya geldim. Yurt kendi evim gibi, hiç yabancılık çekmiyorum. Bu yurtlar olmazsa kızların çoğu okula gönderilmez. Sizlerin sayesinde okuyoruz. Üniversite hayallerimiz var. Ben Hukuk okumak istiyorum" dedi.

Lise 3'üncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Nevin Buluş da yurdu yaptıranlara teşekkür ederek, hayalinin sağlık alanında bir yeri kazanmak olduğunu belirtti.

Hande Sabuncuoğlu, Nilgün Yorgancılar Erekli, Ayşe Yüksel ile Lale Pilatin kızlarla sohbet ettikten sonra topluca hatıra fotoğrafı çektirdi. Aynı dönemde yaptırılan Konya Ereğli'deki yurt açılışı geçen aralık ayında gerçekleştirilirken, Trabzon'da inşa edilen yurdun açılışı ise önümüzdeki günlerde yapılacak.



HP(KS/COŞ)