Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Cumhuriyet Savcısı, 32 yaşındaki Hakan Kılıç'ı vuran kişi henüz yakalanamadı. Saldırının olduğu şarküterinin sorumlusu ve yaralı savcıyı hastaneye taksiciyle birlikte götüren berber gördüklerini anlattı.

Konya doğumlu olan ve Trabzon'un Tonya İlçesi'nden geçen yıl Doğubayazıt'a atanan Hakan Kılıç, pazar günü saat 14.00 sıralarında Adliye Lojmanları'ndan yanında eşi olduğu halde otomobille ayrıldı. Doğubeyazıt'taki İsmail Beşikci Caddesi'ne giden Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, kümes hayvanlarına ait ürünlerin satıldığı 'Kuşçu Tavukçuluk'a girdi. Eşi otomobilde otururken, işyerine girdi.

5 yaşında Kaan adlı oğlu bulunan savcı Hakan Kılıç, çıkışta silahlı saldırıya uğradı. Arkadan 3 el silahla ateş eden bir kişi, Cumhuriyet Savcısı Kılıç'ın yere düşmesi ardından koşarak kaçtı. Savcı Hakan Kılıç, çevredekiler tarafından Cumhuriyet Savcısı'nın otomobiliyle Devlet Hastanesine kaldırıldı. Boyun, baş ve sırtından 3 kurşunla yaralanan Cumhuriyet Savcısı Hasan Kılıç, ilk müdaha ardından askeri helikopterle Ağrı'ya, oradan da Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara'ya götürdü. Savcı Kılıç'a saldıran kişi ya da kişilerin yakalanması için başlatılan operasyonlar sürdürülüyor.

"ŞOKSUZ İNCİK İSTEDİ, BİR ŞEY ALMADAN ÇIKTI"

Kuşçu Tavukçuluk'un sorumlusu Hakan Tunç, Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın sürekli müşterilerdinden biri olduğunu söyledi. Tunç, olaydan büyük üzüntü duyduklarını anlatırken, "Cadde sakindi. Yalnız geldi. Şoksuz tavuk incik istedi. Biz de olmadığını söyledik. Birşey almadan çıktı. Giriş ve çıkışı 50 saniye bile sürmedi. Silah sesi üzerine dışarı çıktığımızda müşteriyi yerde gördük. Hanımını sonradan fark ettik, çığlık atıp, yardım istiyordu. Kim vurduğunu göremedik. Savcı olduğunu sonradan öğrendik" diye konuştu.

HASTANEYE GÖTÜREN BERBER

Tavukçunun bitişiğindeki 'Sefa Berberi' 25 yaşındaki Tunay İdis ise, 3 el silah sesi duyunca kapıya çıktığını ve bir kişinin yerde yattığını söyledi. O sırada bir kişinin de yukarıya doğru kaçtığını ifade eden Tunay İdis, bu kişinin bir süre sonra dönüp arkasına bakarak uzaklaştığını, bir şey söylediğini duymadığını bildirdi. Yerde yatan yaralıyı çevredekilerle birlikte kendi otomobilinin arka koltuğuna yerleştirdiklerini anlatan Berber İdis, savcının başını elleriyle tuttuğunu ve kucağına yasladığını belirtti. Savcı eşinin de otomobilin ön koltuğuna bindiğini ve oradaki bir taksicinin kullandığı otomobille Devlet Hastanesi'ne ulaştıklarını kaydeden berber Tunay İdis, şunları söyledi:

"Kaçan kişi, zayıf, 1.70 metre boyundaydı. Yüzünü siyah bir şeyle saklamıştı. Fazla bir şey hatırlamıyorum. Hanımı sürekli 'Yardım edin' diye bağırıyordu. Yola çıktık hanımı, eşinin durumunun nasıl olduğunu bana soruyordu. Ben de, 'Durumu iyi' diyordum. Hanımından yaralının kim olduğunu ve adının ne olduğunu sordum. Sonra 'Hakan ağabey' diye seslendim, ses yoktu ama şuru açıktı. Nabzına baktım, atıyordu, nefes alıyordu. Hemen gömleğinin düğmesini, kemerini falan açtım rahat nefes alsın diye. Sağlık durumu iyi değildi. Sonra hastaneye kaldırdık. Yengeye sordum 'Hakan ağabey ne işle meşgul?' diye. Yenge 'Savcıdır' dedi. Savcı beyi, 1- 2 defa tıraş ettiğimi hatırladım. Sohbetimiz de vardı. Yolda da gözlerini açtık kaşını kaldırdım, şuru da yerindeydi. Gözlerini açıp bize baktı. Hanımı da 'Hakan kalk oğlumuz ne Kaan ne olacak?' diye sıkça konuşuyordu. İnsanlık adına yardım ettik. Hastanede hemşire hanıma sorduk durumu nasıl diye, Hemşire başını olumsuz anlamında salladı. Yenge de 'Durumu iyi değil demek ki' dedi. Onu teselli etmek için 'Başka bir hastadan söz ediyor' dedim. Daha sonra Emniyet'e giderek ifade verdik."

3 ŞÜPHELİ DOĞUBAYAZIT'A GÖNDERİLDİ

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın vurulmasıdan sonra saldırganın yakalanması için başlatılan operasyon devam ediyor. Dün yaşanan olayın ardından polis telsizinden yapılan anonons üzerine çevre il ve ilçelerdeki güvenlik görevlileri '04 D 5976' plakalı beyaz renkli 'Transit' model minibüsü arıyor. Doğubayazıt İlçesi'ne 60 kilmetre uzaklıkta Taşlıçay İlçesi'nde yol kontrolü yapan polis durdurduğu gri renkli aynı model araçtaki 3 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Doğubayazıt'a gönderildi. Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, zanlılarla ilgili açıklamayı Valiliğin yapacağını bildirdi.

Sedat BUDAK/DOĞUBAYAZIT (AĞRI), -



SB(KS/İD)