Tunceli ve çevresinde dün geceyarısı başlayan kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji yetkilileri kar yağışının devam edeceğini duyurması üzerine Tunceli Milli Eğitim Müdürlüğü, kent merkezi ile bağlı ilçelerdeki tüm okullardaki eğitime 3 gün ara verildiğini açıkladı.

Elazığ Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurumlarında olarak çalışan engelli ve hamile personelin, 7 ve 8 Şubat 2012 günlerinde idari izinli sayıldıkları belirtilerek, şöyle denildi:

"Meteoroloji verilerine göre ilde devam eden kar yağışının zamanla etkisini artıracağı, kar birikintileri ile birlikte buzlanmanın meydana geleceğinden, bu durumun araç trafiği ve yaya ulaşımını olumsuz etkileyeceği göz önüne alınarak tedbir amacıyla il merkezinde (merkez ilçe, belde ve köylerde) bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü ve hamile personellerin 7-8 Şubat 2012 Salı ve Çarşamba günü 2 gün süreyle idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir."

Tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle Elazığ merkez, Sivrice, Ağın, Baskil, Karakoçan, Kovancılar, Palu, Keban, Alacakaya ve Arıcak İlçesi'ne bağlı 400 köy yolu ulaşıma kapandı. Etkili kar yağışı nedeniyle Elazığ-Bingöl-Tunceli-Diyarbakır ve Malatya ana güzergahlarının ulaşımının tıkanmaması için çalışmalar devam ediyor. İl Özel İdare, karayolları ve belediye ekiplerinin seferber olduğu yol açma çalışmaları aralıksız sürüyor. Bu arada Diyarbakır'da da yoğun sis etkili olurken, sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı devam ediyor. Diyarbakır'ın rakımı yüksek Kulp, Çüngüş, Lice ve Çermik İlçeleri ile Elazığ, Tunceli, Bingöl, Siirt ve Mardin'de kar yağışının daha şiddetli olacağını belirten meteoroloji yetkilileri, Diyarbakır kent merkezindeki kar yağışının akşam saatlerde etkisini yitireceğini ve yağmur halinde devam edeceğini söyledi. Yarın sabah Diyarbakır kent merkezinde hafif yağmur beklendiği bilgisini veren meteoroloji yetkilileri, rakımı yüksek bölgelerde şiddetli kar yağışının yarın ve perşembe günü de devam edeceğini söyledi. Hava sıcaklığında da 3-5 derece düşüş görüleceği bildirildi.



MT,FD,GY(GG/İD)