Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek ve Aydınlık Gazetesi sahibi Mehmet Sabuncu'nun da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında açılan davanın 5. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet Perinçek, İP Genel Başkan vekili Mehmet Bedri Gültekin, İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü hazır bulundu. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese savunmaların alınmasına devam edileceğini belirterek tutuklu sanık Mehmet Perinçek'i kürsüye çağırdı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu söyleyen Mehmet Perinçek, 19 Ağustos 2011 yılında gözaltına alındığını ve ardından da çıkarıldığı mahkemede tutuklandığını hatırlattı.


PERİNÇEK SAVUNMASINI YAPTI


Perinçek, "Ağustos 2003'te kendi liderliğindeki İP gençlik grubu olan Öncü Gençlik ile "Ergenekon" davasının tutuksuz sanıklarından İstanbul eski Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz önderliğindeki grubun, "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün talimatıyla bir araya getirildiği, gençleri birleştirmek amacıyla kurulan Kızıl Elma Koalisyonu faaliyetleri kapsamında 30 Ağustos'ta Taksim'de miting düzenlendiği" iddialarına değindi. Perinçek, 2003 yılında Taksim'de düzenledikleri "Mehmetçik Coni'ye kalkan olamaz" isimli mitingin basında 'Kızılelma ittifakı' olarak da değerlendirildiğini söyledi. Mehmet Perinçek, "ABD'nin Irak'a müdahalesine karşı çıkmak, savaşta Türk askerlerinin rol almasına karşı çıkmak ve Kıbrıs'ta Rauf Denktaş'a destek vermek amacıyla İşçi Partisi Öncü Gençlik İstanbul şubesi ile Ülkü Ocakları İstanbul şubesinin oluşturduğu tertip komitesi tarafından ortaklaşa bir miting düzenledik" dedi. Temiz ile 2 Ocak 2003'te Kıbrıs ile ilgili yapılan mitingden beri tanıştıklarını ve görüştüklerini ifade eden Perinçek, "30 Ağustos'ta yapılan miting hem İP'in hem de MHP'nin tüzel kişilik olarak aldığı bir kararla yapıldı" diye konuştu.


"VELİ KÜÇÜK'ÜN BİZE BİR TALİMATI OLMADI"


'Veli Küçük'ün talimatıyla miting düzenlendi' iddialarını reddeden Mehmet Perinçek, "Veli Küçük'ün bize bir talimatı olmadı. Diyelim teklif etti. Miting için yasal izinler alınmış. Veli Küçük dokununca tılsımlı suç mu oluyor? Mitingte bir tek suç var mı, tek bir kişinin burnu kanamış mı, mitingle ilgili tek bir şikayet ya da dava var mı, Veli Küçük bize 'Miting yapın' diye teklifte bulunmadı. Mitingin düzenlendiği yıl 2003. Biz 2012 yılındayız. Aradan 9 yıl geçmiş. Bu mitingi yaptım pişman da değilim. Adına ister Kuvayı Milliye deyin ister Kızılelma deyin önemli değil" dedi.


"VELİ KÜÇÜK İLE GÖRÜŞTÜM"


Ergenekon Davası'nın tutuklu sanığı Veli Küçük ile görüştüğünü söyleyen Mehmet Perinçek, "Veli Küçük'ün yanına İşçi Partisi İl Başkanı Turhan Özlü ile gittim. Veli Küçük'e Ermeni meselesiyle ilgili yaptığım çalışmalarla ilgili bir dosya takdim ettim. Ermeni Meselesi ile ilgili bilgilerimi kamuoyu ile paylaşıyordum ve hazırladığım bu dosyayı herkese sunuyordum. Veli Küçük'te aramalar sırasında bu takdim ettiğim belgede bulunmuş" diye konuştu. Veli Küçük'e sunduğu Ermeni Meselesi ile ilgili hazırladığı dosyayı heyete gösteren Mehmet Perinçek, "Evet bunu Küçük'e ben verdim o görüşmede verdiğim dosya budur" dedi. Mehmet Perinçek, "Zaten Veli Küçük'te ifadesinde 'Mehmet Perinçek Ermeni Meselesi ile ilgili fikirlerini beyan etti' demiş. Evet doğru" diye konuştu. Duruşmaya öğle arası verildi.


(BB)