İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Birinci Ergenekon Davası'nın 219. duruşması sona erdi. Görüntüsü ve sesi bozularak duruşma salonuna yansıtılan Gizli Tanık Dilovası, Sabancı Suikasti ile ilgili iddialarına devam etti.

Özdemir Sabancı'nın öldürülmesiyle ilgili iddialar ortaya atan Gizli Tanık Dilovası, 3 Kasım 1996'da Balıkesir'in Susurluk İlçesi'nde meydana gelen kazada ölen dönemin İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ'ın Sabancı Center'e çaycı ya da temizlik görevlisi olarak yerleştirilmesinde Fehriye Erdal'a referans olduğunu ileri sürdü.

Davanın tutuklu sanıkları İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Aydınlık Gazetesi yazarı Hikmet Çiçek'in avukatı Osman Aydın Şahin de mahkemenin savunmalara değil, sahte ve çöplükten toplanan delillere, lağımdan çıkarılan gizli ve açık tanıkların beyanlarına itibar ettiğini savunarak, reddi hakim talebinde bulundu.

Reddi hakim talebinin CMK'deki gerekli maddelere uymadığı ve davayı uzatma amaçlı olduğu gerekçeleriyle reddi hakim taleplerini reddeden mahkeme heyeti, avukat Şahin'in duruşmada sarf ettiği sözler ve dilekçesindeki ifadeleri nedeniyle Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını karar verdi.

Gizli Tanık Dilovası'nın dinlenilmesine ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi.


(BB)